Basescu intra in campanie cu sex si droguri

Basescu intra in campanie cu sex si droguri

0 150

Traian Basescu isi incepe campania electorala in forta. Dupa ce, timp de cinci ani, imaginea i-a fost serios sifonata de numeroase scandaluri, Basescu si consilierii sai de campanie au pregatit o strategie interesanta pentru acest inceput de campanie electorala. Avand in spatele sau Comisia Prezidentiala, indirect, Traian Basescu propune, la sfarsit de mandat, dez-incriminarea consumului de droguri si legalizarea sexului comercial. Ce inseamna acest lucru? In primul rand, Comisia propune introducerea, in cartierele cu multi dependenti de droguri injectabile, a unor automate cu fise si cu seturi sterile de injectare. Aceasta metoda este folosita cu success in multe state europene, reprezentantii Comisiei propunand „dezincriminarea consumului de droguri – nu a traficului! – pentru a aduce la «suprafata» consumatorii”. Intrebarea fireasca pe care ne-o punem este ce ii face pe “oamenii presedintelui” sa creada ca intr-o tara in care numarul de jafuri, spargeri de banci si furturi de bancomate este tot mai mare, ce i-ar face pe drogatii patriei sa fie constiinciosi si sa foloseasca „cuminti” ineditele automate. Ceea de-a doua propunere prezidentiala, Legea prostitutiei si raspandirea infectiei cu virusul HIV, raportul propune legalizarea „sexului comercial” si infiintarea de servicii si centre de specialitate. In aceste centre, femeile care practica cea mai veche meserie din lume vor putea beneficia, pe langa serviciile de asistenta medicala, sociala si psihologica si de prezervative oferite gratis.
Ne permitem sa traim cu convingerea ca acest raport are o reala tenta de atragere a atentiei si, implicit, de a agita un pic campania electorala a presedintelui. Cele doua demersuri ar fi binevenite in contextul in care spitalele ar fi aduse la standarde occidentale, batrinii ar primi asistenta decenta in azile, casele de copii ar putea fi cu adevarat “casa” si daca Romania ar fi pe drumul cel bun.
Dar, probabil, are el motivele lui intemeiate de promovare a acestor masuri: doar drogat si in extaz ai mai putea sa pui stampila de vot in „casuta” alocata domniei sale pe buletinul de vot.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.