Basescu, in repriza din 6 decembrie

Basescu, in repriza din 6 decembrie

0 152

Un sondaj CCSB ne povesteste ca Traian Basescu ar putea pierde in turul al II-lea al alegerilor prezidentiale in fata oricaruia dintre cei trei contracandidati importanti, adica Mircea Geoana, Cein Antonescu si Sorin Oprescu
Este cel mai recent sondaj de opinie CCSB, realizat la comanda IMAS.
Cel mai recent sondaj de opinie, dat publicitatii luni si realizat de Centrul de Cercetare Sociologica si Branding in primele zile ale acestei luni releva faptul ca romanii sunt nemultumiti intr-o proportie serioasa de directia in care se indreapta tara.
Astfel, 68% din respondentii sondajului de opinie sunt de parere ca directia spre care se indreapta Romania este una gresita si numai 20% afirma ca tara ar merge intr-o directie buna.
Sondajul CCSB, cu o eroare tolerata de 3,1%, a fost realizat in perioada 2-3 octombrie 2009, la comanda IMAS.
Dupa cum arata datele oferite de CCSB, in turul al II-lea al alegerilor prezidentiale, programat pentru 6 decembrie, Traian Basescu ar putea fi învins de oricare dintre contracandidatii sai principali.
La o prezenta la urne pe care CCSB, in urma analizarii raspunsurilor primite de la 1.022 de romani, o estimeaza la 44%, conform primei variante, doar 43% din alegatori ar opta pentru Traian Basescu, in timp ce independentul Sorin Oprescu ar aduna nu mai putin de 57% dintre optiunile electorale ale acestora.
Cel de-al doilea contracandidat al lui Traian Basescu in cursa pentru prezidentiale preferat de romani este, conform CCSB, Crin Antonescu, preºsedintele PNL.
In situaia in care cei doi ar ajunge in al doilea tur de scrutin prezidential, 54% din alegatori ar opta pentru Crin Antonescu si numai 46% pentru Traian Basescu.
Si in conditiile unei a treia variante, in care in al doilea tur al alegerilor prezidentiale competitori vor fi Traian Basescu si Mircea Geoana, actualul sef al statului roman ar urma sa fie infrant.
Astfel, potrivit aceluiasi sondaj, presedintele PSD, Mircea Geoana, cu un procent de 53%, l-ar surclasa pe Traian Basescu, cel care nu va reusi sãa adune decat 47% din sufragiile romanilor.
In primul tur al prezidentialelor, programat pentru 22 noiembrie, 31% dintre români l-ar vota pe Traian Basescu din partea PD-L, 20% pe Mircea Geoana din partea Aliantei PSD+PC, 18% pe Crin Antonescu din partea PNL si 14% pe independentul Sorin Oprescu, in timp ce C.V. Tudor (PRM) ar obtine 8%, Gigi Becali (PNG) – 6%, iar Kelemen Hunor – 2%.
Uite un sondaj care nu ma deranjeaza si care, cum striga gura strazii, pare apropiat de adevar. Dar mai poti avea incredere in sondaje?
Insa cel mai frumos sondaj, ca o floare de lotus, ar fi acela in care numele de Basescu sa nu mai apara. Caci el este un om insemnat, insemnat in sensul vechii intelepciuni populare, care spune ca omul insemnat cu vreo deviere fizica – uitati-va la moaca de sobolan ceacar a lui Traian Basescu! – este periculos.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.