BASESCU de la SUSPENDARE la DEMISIE!

BASESCU de la SUSPENDARE la DEMISIE!

0 94

?


TRAIAN BASESCU – elimina prin demisie varianta Referendumului, optand pentru Anticipate!!


?


O stire de ultima ora, ce se vrea senzationala, face ocolul pe toate posturile de radio si televiziune, sau inunda varianta pe internet a presei scrise.


Traian Basescu s-a hotarat sa demisioneze daca Parlamentul va vota suspendarea sa din functie. Presedintele Romaniei a facut aceasta declaratie intr-un interviu acordat jurnalistei Corina Dragotescu pentru „Cotidianul”, interviu ce va fi publicat in editia de vineri a ziarului.


„Parlamentul nu trebuie supus riscului de a fi infrant de poporul roman. De aceea, imediat dupa eventualul vot de suspendare, cei care au generat acest abuz trebuie scosi in fata electoratului. Imediat dupa vot, doar demisia mea ar fi cea care ne-ar pune pe toti in fata electoratului. Iar eu, ca presedinte ales al romanilor, va asigur ca ma voi prezenta cu responsabiliate in fata cetatenilor in aceasta competitie democratica”, a declarat Traian Basescu.


Reamintim? ca primul jurnalist/analist politic care a lansat aceasta varianta a fost Ion Cristoiu, intr-o emisiune pe postul tv Antena 3.


Un asemena pas, din partea lui Basescu pare, la prima vedere, un gest de onoare.


In realitate avem de-a face cu un fortaj mediatic prin care se incearca o sensibilizare a electoratului, in cazul unui Referendum – actiune obligatorie, daca Parlamentul il va suspenda pe presedinte.


Demisia elimina procedura referendumului si ar putea diminua perioada dintre momentul vacantarii postului si declansarea de alegeri prezidentiale anticipate.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.