Basescu de la revizuirea veniturilor romanilor la cea a Constitutiei

Basescu de la revizuirea veniturilor romanilor la cea a Constitutiei

0 76

Dupa ce a “reformat” veniturile romanilor Basescu trece la revizuirea Constitutiei, prin care vrea un Parlament unicameral, reducerea numarului de parlamentari. Pe langa acestea si votul uninominal se adauga la temele pe care Traian Basescu le-ar putea aborda in fata Parlamentului. Potrivit unor surse este posibil ca Basescu sa vorbeasca si despre necesitatea unui nou imprumut extern al Romaniei de la FMI si Banca Mondiala. Este primul discurs tinut de seful statului in acest nou mandat.

Liberalii satuli de vorbaraia lui Basescu
Opozitia a gasit un nou punct comun de actiune – boicotarea lui Basescu cand se va adresa Parlamentului.
Parlamentarii liberali spun ca nu vor fi in sala de plen pentru a asculta discursul presedintelui, motivand ca declaratiile sefului statului nu mai pot fi tratate demult cu seriozitatea si respectul cuvenite functiei pe care o ocupa.
„Consideram ca declaratiile lui Traian Basescu, indiferent de cadrul in care sunt facute, nu mai pot fi tratate demult cu seriozitatea si respectul cuvenite functiei pe care acest om o ocupa vremelnic. Apreciem ca majoritatea covarsitoare a societatii romanesti si-a epuizat resursele de rabdare in fata arsenalului de minciuni si vorbe goale al lui Traian Basescu.
Credem ca sirul interminabil de insulte adresate romanilor, diverselor categorii socio-profesionale pe care incearca sa le invrajbeasca sperand la beneficii de imagine, trebuie ignorate cu desavarsire. Pe aceste temeiuri, Partidul National Liberal refuza sa mai participe, fie si involuntar, la tentativele unui om disperat si epuizat politic de a recastiga, prin minciuna si dezbinare, increderea unei parti a romanilor”, se arata intr-un comunicat PNL.

Social-democratii initial au confirmat participarea dar ultimul scandal prilejuit de votul la Legea pensiilor dau ca posibila o boicotarea a discursului lui Basescu. Pana la urma cei de la PSD au conditionat participarea la sedinta de condamnarea de catre presedinte a votului dat in Camera Deputatilor la Legea pensiilor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.