Basescu ataca pensiile mici!

Basescu ataca pensiile mici!

0 74

In goana dupa mai multe “resurse” Traian Basescu pare decis sa depaseasca orice blocaj din Coalitia ce o gireaza. Pensionarii cu mai mult de 740 de lei pe luna ar putea plati contributii la asigurarile sociale de sanatate.

Si banii de le pensionari sunt buni
Presedintele Traian Basescu si coalitia de guvernamant au discutat luni despre posibilitatea ca pensionarii cu mai mult de 740 de lei pe luna sa plateasca si ei contributii de 5.5% la asigurarile sociale de sanatate, transmite Mediafax, citand un material din ziarul „Gandul”. Conform calculelor facute de specialistii din coalitie, introducerea acestei masuri va acoperi 1,4 miliarde de euro din cele 2,1 miliarde de euro deficit al bugetului de asigurari sociale.
Surse participante la discutii au afirmat ca presedintele ar fi fost acela care a propus acest lucru. Basescu le-a amintit liderilor coalitiei ca ar fi preferat impozitarea cu 16 la suta a pensiilor, in locul cresterii TVA, pentru ca astfel s-ar fi redus deficitul „urias” al bugetul asigurarilor sociale.
Potrivit informatiilor furnizate de surse, varianta agreata in coalitia de guvernamant este ca pensionarii care primesc peste 740 – 750 de lei lunar sa plateasca CAS (contributii la asigurarile de sanatate) de 5,5 la suta.
Masura va afecta un numar mare de pensionari, dupa unele estimari peste patru milioane..
Un vicepresedinte PDL a afirmat, citandu-l pe premierul Emil Boc, ca „mai mult ca sigur se va lua aceasta decizie, care urmeaza sa se aplice de anul viitor”.
Inca nu are curaj nimeni sa-l contrazica pe Traian Basescu. S-ar putea, ca atunci cand va fi curaj sa nu mai fie nevoie – Traian Basescu sa fi parasit actuala Coalitie.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.