Basarabia – nevoi si necazuri

Basarabia – nevoi si necazuri

0 329


TRĂDAREA NAȚIONALĂ. CUI ÎI ESTE CONVENABILĂ Republica Moldova ?
Republica Moldova, este un nou Stat în Europa din data de 27 august 1991, când a fost votată la Marea Adunare Națională în Chișinău și în Parlament DECLARAȚIA DE INDEPENDENȚĂ a Republicii Moldova, ca rezultat a Mișcării de Renaștere și Eliberare Națională a. 1988 – 1991.
DECLARAȚIA DE INDEPENDENȚĂ a Republicii Moldova din 27 august 1991, cu:
– „având în vedere trecutul milenar al poporului nostru şi statalitatea sa neîntreruptă în spaţiul istoric şi etnic al devenirii sale naţionale”, și cu:
„LIBER SĂ-ŞI HOTĂRASCĂ PREZENTUL ŞI VIITORUL, … ÎN SPAŢIUL ISTORIC ŞI ETNIC AL DEVENIRII SALE NAŢIONALE.”
este testamentul politic și moral al unei generații de sacrificiu pentru REUNIRE CU PATRIA-MAMĂ ROMÂNIA Teritoriul acestui noul format Stat, R. Moldova, cu locuitorii săi, nu a căzut din cer și s-a făcut „peste noapte” INDEPENDENT.
De unde și de ce a apărut noul Stat, R Moldova, care și-a declarat INDEPENDENȚA ?
Deci locuitorii și teritoriul acestui noul Stat, R, Moldova, au fost DEPENDENȚI. DEPENDENȚI – de cineva, din care cauză, de când.
INDEPENDENȚA de cine și cui îi este convenabil starea actuală de 31 ani și pe viitor INDEPENDENȚA REPUBLICII MOLDOVA?
R Moldova se află pe malul stâng a Prutului a teritoriului Moldovei Țării Românești, eliberat de la Turci de către Rusia în 1812.
Moldova țării Românești, timp de mai mult de patru secole, de la jumătatea veacului al XV-lea, Principatele Române, au avut statut de țări vasale Imperiului Otoman. Voievozii români au plătit tribut în tot acest timp, dar și nenumărate alte taxe impuse de Înalta Poartă.
Țările Române sub dominație otomană, deși pierd parțial independența, își mențin un grad de autonomie. Imperiul Otoman nu își impune legea lor, limba lor, nu își impune religia lor. Rusia „eliberând” în 1812 această parte a Moldovei la stânga Prutului, nu a mai plecat, și sa comportat de parcă este teritoriul Rusiei, de parcă aici ar fi trăit cetățeni de naționalitate rusă.
Rusia „eliberând” teritoriul și locuitorii, s-a comportat mai rău ca Turcia, a devenind OCUPANT – conducerea centrală fiind la Moscova, Kremlin; și-a impus Legile Rusiei, limba rusă, și religia, a deznaționalizat populația, rusificând-o.
Rusia, acest teritoriul Moldovei țării Românești de pe malul stâng a Prutului în a. 1812 fiind ocupat de către Rusia țaristă, l-a făcut la început ca „oblasti” a Rusiei (1818 – 1873) și ulterior ca „Gubernia Basarabia” (1873 -1917).
Prin Mișcarea de Eliberare Națională din perioadă Revoluțiilor din Rusia a. 1917, pe 24 ianuarie 1918, Sfatul Țării a votat în unanimitate pentru proclamarea INDEPENDENȚEI Republicii Democratice Moldovenești, ca o etapă pentru Re-Unire cu Patria-Mamă – România.
Sfatul Țării la 27 martie 1918 prin 86 voturi pentru, 3 voturi împotriva și 36 abțineri a fost hotărâtă problema de Re-Unire teritoriilor OCUPATE de către Rusia a României.
Dar Rusia nu s-a liniștit din dorința de RE-OCUPARE teritoriului României de pe malul stâng a Prutului.
Rusia comunistă face alianță cu Germania fascistă. Ca urmare a pactului Hitler-Stalin, Ribbentrop-Molotov, între fasciști și comuniști, din 23 august 1939 – Hitler și Stalin, Germania (Berlin) și URSS (citiți: – Rusia, Moscova) încep pe 1 septembrie 1939 al II Război Mondial ocupând Polonia.
Repet: – deci Războiul II Mondial s-a început pe data de 1 septembrie 1939 de către fasciștii lui Hitler și de comuniștii de la Moscova, Rusia.
Pe data de 28 iunie 1940 Uniunea Sovietică (citiți: – RUSIA, MOSCOVA) RE-OCUPĂ teritoriul României de până la Prut. Pe data de 22 iunie 1941, România intră în „Războiul sfânt” pentru recuperarea teritoriilor sale.
Pe 23 august 1944 ARMATA SOVIETICA RE-OCUPĂ teritoriului României de pe malul stâng a Prutului, propaganda Kremlinului numesc „eliberare” teritoriului de pe malul stâng a Prutului.
„Eliberatorii” ruși au re-devenit OCUPANȚI – re-impun legile Rusiei, impune limba rusă și deznaționalizare, impune Biserica Rusiei, terorizează băștinașii prin deportări și foametea organizată, milioane de victime.
Pe acest teritoriu Rusia, Moscova, Kremlinul a format Republică Sovietică Socialistă Moldovenească, (RSSM), în componența URSS, conducerea centrală fiind la Moscova, capitala Rusiei. RSSM fiind DEPENDENTĂ total de Rusia, Kremlin, ca și în perioada Rusiei țariste. În conducerea RSSM de la început nu erau băștinași.
Ulterior Kremlinul, KGB-ul, au găsit băștinași, vorbitori de limba română, care să conducă RSSM, fiind credincioși indicațiilor de la Kremlin.

MIȘCAREA DE RENAȘTERE ȘI ELIBERARE NAȚIONALĂ, zilelor noastre, a început puternic în perioada a. 1988 – 1991.
Pe 27 august 1989 se petrece Marea Adunare Națională, la care participă în jur de 700 mii cetățeni ai RSSM, și la 31 august 1989 este adoptată Legislația lingvistică – limba română devine limbă de stat şi se revine la alfabetul latin.
În ziua de 27 aprilie 1990 – Gheorghe Ghimpu, (moșul lui Dorin Chirtoacă), arborează Tricolorul pe clădirea Parlamentului R.S.S. Moldovenesti.
La 6 mai în a. 1990 – se petrece evenimentul „Podul de Flori” – trecerea liberă peste hotarul România – RSS Moldovenească. La 23 iunie 1990 se votează „Declaraţia de suveranitate a RSS Moldoveneşti.”. La 23 mai a. 1991, RSS Moldova devine Republica Moldova.
La 27 august a. 1991, este proclamată Independenţa Republicii Moldova față de Rusia, (Independența față de Rusia !!!), prin votarea nominală a DECLARAŢIEI DE INDEPENDENȚĂ şi adoptarea imnului național „Deșteaptă-te, române!”. Liderii Mișcării de Eliberare Națională a. 1988 – 1991 având DEMNITATE NAȚIONALĂ, au promovat de fi votată DECLARAȚIA DE INDEPENDENȚĂ a R MOLDOVA FAȚĂ DE RUSIA pe 27 august 1991, accentuez – INDEPENDENȚA FAȚĂ DE RUSIA.
Scopul final fiind pentru un trai de viață mai bună cu Demnitate Națională fiind Uniți cu Țară Mamă – România; pentru revenire la limba vorbită a noastră – limba „română” folosind grafia latină; împotriva deznaționalizării și împotriva rusificării promovate de regimul țarist, sovietic, și de „ai noștri (?), – slugile Kremlinului; scoaterea din legalitate a reprezentații politici a Rusiei la noi – Partidul Comunist; pentru integrarea minorităților naționale în societatea cu mare majoritate de români, (82%). Anti-Unioniștii au tot manipulat cetățenii R Moldova cu:
– „Moldova fără comuniști, fără Voronin”;
– „Moldova fără Kremlin”,
– „Vom fi membrii a UE”, (peste câți zeci de ani!?);
– „Moldova are viitor, pentru că suntem harnici și avem pământ bogat”.
31 ani guvernanții R Moldova cer ajutoare de la România. Anti-Unioniștii R Moldova, Stataliștii Pro-Rusia + Pro-UE, primesc ajutoare de la România. Fie-mi iertată nedumerirea, o spun culturar!!!
Nu înțeleg multe de atitudinea unor politicieni a României, doar: – ipocrizia plecării Ambasadorului României în R Moldova, Dl Daniel Ioniță, la casa lui Igor Dodon; nu înțeleg ipocrizia conducerii și politicienilor României cu (cum a fost numit de comunistul V Voronin: – „megafonul” anti-UE, anti-român), Ivan Ceban, și cu atât mai mult inventarea la Alba Iulia pe 1 Decembrie. Aceasta oare NU este TRĂDAREA UNIONISMULUI DIN R MOLDOVA !???
În timp ce Unioniștii sunt omorâți, denigrați, inventate Dosare Penale pe motiv anti-Unionism.
Fie-mi iertată întrebarea!!! Dar … Ca rezultat, din cauza sărăciei în jur de un milion (1 000 000) de cetățeni a R Moldova, (1/3 din cetățenii apți de muncă), sunt plecați la muncă peste hotare; satele rămase semi-pustii; R Moldova deznaționalizată și rusificată; în același timp o mare parte din guvernanți și apropiații lor au „priHvatizat” și au averi de sute mii, milioane de Euro; o parte din teritoriu este ocupat militar și politic de către Rusia; o parte considerabilă de cetățeni rusificată consideră R. Moldova „НАША МОЛДОВА”, (traducere din limba rusă: – „MOLDOVA NOASTRĂ”); în Constituția R Moldova este scris după placul Moscovei: – „limba moldovenească”.
R Moldova a rămas „oblasti”, „Gubernia Basarabia”.
Ca rezultat a acțiunii KGB-FSB Situația timp de 31 ani de Independență a R Moldova R. Moldova a fost/este condusă de mari foști nomenclaturiști comuniști perioadei, și de cei pe care nomenclaturiștii comuniști i-au crescut, i-au promovat în politica R Moldov; R Moldova condusă ba de forțele politice Pro-Rusia, ba de Pro-UE.
Ca rezultat a acțiunii KGB-FSB, forțele politice Unioniste au fost/sunt dur atacate. Frontul Popular-PPCD este distrus prin trădările lui Iurie Roșca.
Dorin Chirtoacă a rezistat la denigrări și atacurile anti-Unioniștilor, trădătorilor de neam. Atunci anti-Unioniștii au recurs la intentarea Dosar Penal, dovedit juridic că este Dosar Politic. După 5 ani jumate înjosit în instanțiile de judecată, iată că pe 22 decembrie, înainte de Crăciun se așteaptă Hotărârea Instanței de Judecată, fiind amenințat cu 10 ani de pușcărie.
Gheorghe Ghimpu, Unionist, moșul lui D Chirtoacă, în perioada URSS pentru Unionism, a făcut pușcărie 6 ani.
Scopul Kremlinului și a slugilor lor, trădătorilor de neam, din R Moldova – până la urmă nu este Dorin Chirtoacă, dar pildă pentru alte persoane care se vor opune dorinței Rusiei ca R Moldova să rămână „Gubernia Rusia”, și va dori să ducă lupta politică pentru Re-Unire cu Patria-Mamă România.
Acești TRĂDĂTORI DE NEAM vor rămâne în istorie ca TRĂDĂTORII ce au ajutat NKVD/KGB la DEPORTARE și la FOAMETEA ORGANIZATĂ a. 1946 -47. Până și nepoților lor le va fi rușine de bunei și bunice.
Știind rolul MANIPULĂRII timp de 31 ani nu e de mirare:
– că mulți din cei peste un milion cetățeni din diasporă și rudele lor în-sărăcite di R Moldova;
– că mulți din cei peste în jur de un milion cetățeni a R Moldova ce și-au redobândit cetățenie României; votează pe cei ce 31 au asigurat DEZASTRU ÎN R MOLDOVA PERIOADĂ DE 31 ANI; dar și că nu conștientizează prin nesusținerea Unionismului că cetățenii R Moldova vor rămâne cei mai săraci din Europa VISURI PLĂCUTE ROMÂNILOR „ÎN SOMNUL CEL DE MOARTE”.

Sursa: IonCoja.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.