Barbat atacat de urs in Bucegi

Barbat atacat de urs in Bucegi

0 114

Sambata, inainte de amiaza, in Bucegi un urs a atacat un turist care se deplasa pe un traseu inca nedeschis, la cota 1680. Barbatul s-a ales cu o rana la un picior,in zona de sub glezna, dar a scapat cu viata pentru ca a facut cat a putut de tare galagie,avand si noroc ca ursul a alunecat pe un petec de zapada, disparand intr-o vaioaga. Nu se stie daca era un mascul sau o femela, accidentatul nevazand prin preajma pui. Trebuie insa mentionat faptul ca ursii tocmai s-au trezit din iernat si sunt foarte flamanzi, de aceea salvamontistii ii sfatuiesc pe turisti sa umble in grupuri cat mai mari si din timp in timp sa faca zgomot cum pot mai bine, iar in cazul intalnirii cu vreun urs sa nu intre in panica, sa stea grupati si sa nu incerce fotografieri extravagante in apropierea ursului si mai ales a puilor acestora, chiar daca ursoaica nu se afla in primele momente in preajma, caci ea nu poate fi prea departe si o apropiere a omului de pui o infurie la culme.
Barbatul se indrepta spre cabana Malaiesti, impreuna cu baiatul sau de 13 ani, cand a fost atacat de animal. Ursul s-a speriat dupa ce barbatul a inceput sa stige cu disperare dupa ajutor. Acesta a apelat dupa aceea la 112, solicitand ajutor, la el sosind dupa nu mult timp un echipaj salvamont.
Salvamontistii l-au transportat pe ranit la Spitalul din Rasnov, unde a primit primele ingrijiri, dupa care a parasit pe propriile picioare institutia de sanatate.
In acest moment, turistul este in afara oricarui pericol.
Din cate afirma localnicii si obisnuitii potecilor de munte, in acea zona s-ar afla o ursarie, zona fiind rezervatie sub ocrotirea legii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.