Bani pentru

Bani pentru

0 153

Surse autorizate spun ca, pana in momentul de fata, au fost cheltuiti 400.000 lei (patru miliarde vechi) pentru gasirea unui presupus cadavru, cel al Elodiei Ghinescu, avocata disparuta pe 30 august 2007 si care, dupa gandirea unora, ar fi fost omorata de inspectorul-politist Cioaca, sotul ei.
Datorita lipsei de gandire cat de cat logica a procurorului Marius Iacob, sef al Sectiei Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul General, la dosar s-au adunat 20.000 file, cu aceasta ocazie peste 1.000 de oameni fiind investigati si alti circa 300 fiind audiati.
Va dati seama cate cadre din cadrul Politiei, normale si comunitare, precum si ale Jandarmeriei, au pierdut ore, zile, saptamani, pingele, haine si hartie, cu sau fara antet, benzina si motorina si alte maruntisuri, spre gasirea unei fantome, prin cautare si scotocire a coclaurilor in patru judete: Brasov, Arges, Covasna si Prahova.
Procurorul Marius Iacob, obsedatul telenovelei „Elodia”, afirma: „Sunt sute de jandarmi, politisti, caini specializati, care au cautat-o si continua sa o caute pe Elodia.Este un caz ce trebuie solutionat, iar ancheta va continua ca si pana acum, pana in momentul in care cadavrul va fi gasit. Cercetarile nu se vor incheia, indiferent de evolutia lucrurilor (?!?!?!?, n.a.). Nu mai am nicio indoiala in ceea ce priveste moartea Elodiei. Avem foarte multe probe, insa ne lipseste cel mai important element, cadavrul. Ea nu va mai fi gasita in viata, sunt absolut sigur ca a fost omorata.”
Iata un exemplu de incapatanare, in acest caz cu tenta negativa, care da de inteles ca aceste cercetari vor mai putea continua ani si ani de zile, pana la adancile batraneti ale Elodiei sau iesirea la pensie a procurorului.
Hai sa fim putintel ganditori – rolul de seriosi incearca sa-l joace mult prea multi in zilele noastre – si sa concluzionam. Elodia este o femeie peste media inteligentei (viata mi s-a intersectat,intamplator si cu ani in urma, cu drumul vietii ei), iar Cristian Cioaca, sotul ei, se zice ca era un bun criminalist in cadrul Politiei. Acesti doi oameni nu puteau sa fie chiar asa de tampiti incat sa omoare si sa se lase omorati conform gandirii unui procuror, chiar sef. Ratiunile disparitiei Elodiei sunt mult prea ciudate pentru ca noi, randasii, sa le pricepem complet, asa ca majoritatea accepta o varianta facila intelegerii la un anumit nivel. Si tocmai pentru ca Cioaca este un bun politist, nu-l cred in stare de un asemenea omor , cu tot ce urmeaza dupa comiterea faptei. In ce o priveste pe Elodia, ea isi rade probabil in pumni de toata tevatura cine stie pe unde, ca lumea-i mare, iar daca a fost omorata totusi, acest lucru nu a fost faptuit de Cioaca si in nici un caz in zonele in care se cauta din ordinul procurorului.
Cu privire la incapatanarea procurorului, acesta nu are incotro, acuma, dupa atata circ, si-i da inainte cu cercetarile pe baza unor probe dubioase si contestate, dovedite in unele cazuri ca neapartinand cazului in speta, caci altfel s-ar face de bacanie, si cercetarile oricum nu le face pe banii sai, ci ai nostri, ai tuturor.
Ar mai fi, totusi, o solutie pentru economisirea acestor bani: domnul procuror Marius Iacob ar trebui sa invoce, intr-o noapte cu tot dichisul necesar acestei actiuni, toate spiritele bantuind castele, vechi hanuri, cimitire si pe unde or mai fi stafiile, astfel cheltuind mai putini bani. Doar se stie, sufletele celor ucisi nu-si gasesc pacea si bantuie pana la pedepsirea ucigasului, la fel ca unele pasarele prin alte locuri.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.