Bani europeni sunt. Cand se vor cheltui?

Bani europeni sunt. Cand se vor cheltui?

0 115

Romania va cheltui cel mai repede fondurile alocate de Uniunea Europeana prin intermediul Programului Operational Regional (POR), a declarat la inceputul saptamanii, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, cu ocazia Zilei Regiunilor, organizata la Bucuresti.
“Am convingerea ca prin intermediul Programului Operational Regional vom cheltui cel mai repede fondurile alocate de Uniunea Europeana pentru perioada 2007 – 2013. Am organizat Ziua Regiunilor pentru a arata tot ce are mai bun Romania si sper ca aceasta manifestare va deveni o traditie”, a explicat Borbley.
Ministrul a spus ca in acest an 2008 autoritatile se vor axa in special pe depunerea proiectelor europene, urmand ca din 2009 sa fie absorbite aceste fonduri.
In scopul de a promova regiunile de dezvoltare, oportunitatile de investitii si punctele lor de atractie, intr-un cort deschis publicului larg, cele opt Agentii pentru Dezvoltare Regionala au prezentat proiectele in desfasurare, zestrea culturala si atractiile turistice ale fiecarei regiuni.
De asemenea, cei prezenti au putut admira arta mestesugarilor din fiecare regiune. La standul MDLPL se pot obtine informatii despre proiectele dezvoltate la nivel regional si programele cu finantare europeana si guvernamentala care urmaresc dezvoltarea regiunilor iar la “Coltul verde” se discuta despre problematica mediului.
Prin intermediul REGIO, UE aloca 4,4 miliarde euro pentru dezvoltarea regiunilor Romaniei in perioada 2007-2013.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.