Bani de la Guvern pentru institutiile de invatamant

Bani de la Guvern pentru institutiile de invatamant

0 59

Guvernul a aprobat, in sedinta de luni, o Hotarare privind distribuirea sumei de 962,246 de milioane lei noi pentru unitatile de invatamant din toata tara, a declarat ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei.
Astfel, s-a aprobat repartizarea sumei de 234,109 milioane lei, catre 1.382 de unitati de invatamant preuniversitar de stat, pentru finantarea unor cheltuieli de capital, 128,75 milioane lei catre 84 de unitati scolare, pentru lucrari de edificare si construire campusuri scolare si 120,15 milioane lei pentru finantarea a 84 de scoli de arte si meserii. Aceste sume se transfera catre bugetele locale prin intermediul inspectoratelor scolare judetene si, respectiv, al municipiului Bucuresti.
De asemenea, actul normativ prevede finantarea, cu 347,179 milioane lei, a unor cheltuieli de capital la 796 de unitati de invatamant preuniversitar de stat, sume care vor fi repartizate catre inspectoratele scolare sau unitatile de invatamant preuniversitar de stat cu personalitate juridica beneficiare.
Tot prin repartizarea directa catre 796 de unitati de invatamant preuniversitar de stat, vor fi repartizate si peste 132 milioane lei, bani care vizeaza asigurarea de utilitati la respectivele unitati de invatamant.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.