Balamuc la Fortele de Munca

Balamuc la Fortele de Munca

0 184

La Oficiul Judetean pentru Fortele de Munca Brasov, activitatea in ce priveste dosarele somerilor este data peste cap de volumul mare de munca. Tot mai multe societati comerciale prezinta notificari cu disponibilizari si concedieri, la unele dintre ele chiar masive.
In prezent, acest oficiu are numai 58 de functionari angajati permanenti, la sediul central si la filiale. Acestia se plang ca nu mai fac fata gramezilor de dosare in lucru, iar perspectiva este sumbra, avand in vedere urmatoarele trei-patru luni, cu valul de concedieri si disponibilizari, perspectiva care promite circa 5.500 de noi dosare.
Acest lucru nu este de mirare, daca luam in seama numai dosarele ce vor trebui sa fie intocmite in cazurile Kraft Food si Colgate-Palmolive, unde isi vor pierde locurile de munca circa 650 – 700 de actuali angajati.
La acestea se vor mai adauga alte si alte dosare, pentru ca multe societati comerciale nu mai fac fata, in contextul actualei crize mondiale, ale carei valuri inca nu ne-au lovit, pe noi, romanii, asa cum s-a intamplat in „epicentrul” ei. Pe deasupra se vor mai intoarce si multi „capsunari” de prin Occident, parte din ei fiind cei angajati „la negru”, dar si din ceilalti care nu vor accepta sa munceasca pe bani mult mai putini ca pana acuma.
Cei de la Fortele de Munca nu doresc altceva decat infiintarea a inca cinci sau sase posturi si ocuparea lor urgenta cu personal, ca sa o poata scoate la capat.
Am auzit ca primarul George Scripcaru, in concubinaj cu noul sau prieten de partid, s-au oferit, cu larghetea inimilor lor, sa vanda cateva actiuni din afacerile cu semne de intrebare pentru a finanta aceste posturi, ca penitenta pentru petele din trecut si prezent. Ar fi cel mai nobil detergent intalnit prin zona.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.