Bac: subiectul de la proba scrisa la romana, de nerezolvat

Bac: subiectul de la proba scrisa la romana, de nerezolvat

0 64


Se pare ca examinarile din acest an dau de furca elevilor mai mici sau mai mari. Proba scrisa la limba si literatura romana i-a scos pe absolventii clasei a XII-a cu lacrimi in ochi din salile de examen. Desi figurau printre variantele afisate pe internet, subiectele i-au luat pe tineri prin? suprindere. Ei sustin, si profesorii sunt in asentimentul lor, ca proba a fost dificila. Despre unul din subiecte, insusi autorul unui text? pe marginea caruia elevii au trebuit sa scrie un eseu s-a pronuntat ca fiind aproape de nerezolvat.


Este vorba despre Nicolae Manolescu, autorul citatului „Traditionalismul nu este convertirea semanatorismului, traditionalismul este un stil, o forma inventata de poetii moderni, iesiti adesea din scoala simbolismului”, citat ce trebuia sa stea la baza eseului.


Dupa cum spune Manolescu, doar elevii care au parcurs manualul coordonat de el s-ar fi putut descurca, pentru ceilalti fiind nerezolvabil. Mai mult, profesorii sunt de parare ca si formularile au fost ambigue, punandu-I pe examinati intr-o situatie dificila. Cum insa este prea tarziu pentru astfel de remarci, subiectele fiind postate de o jumatate de an pe internet, necontestate de nimeni, ramane de vazut cum au facut copiii fata acestei provocari si ce parare au despre traditionalism.


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.