Băsescu pe urmele cunoscutului Mussolini

Băsescu pe urmele cunoscutului Mussolini

0 572
Traian Băsescu vrea in continuare ca parlamentarii să voteze în necunoÅŸtinţă de cauză aprobarea de arestare a unui senator sau deputat. Dacă CCR admite noua sesizare a preÅŸedintelui, puterile lui Traian Băsescu cresc ameÅ£itor. Băsescu va reusi astfel "sa oblige" Parlamentul să voteze în orb arestări ÅŸi percheziÅ£ii!!
Se stie,Traian Băsescu a atacat la CCR si ultima variantă a Legii statutului parlamentarilor. Atacul survine atenÅ£ie, după ce senatorii ÅŸi deputaÅ£ii au corectat de 3 ori legea, în urma obiecÅ£iilor lui Traian Băsescu ÅŸi a două contestari anterioare ale PDL la CCR. Din punct de vedere juridico-constituÅ£ional, ceea ce atacă Traian Băsescu nu excede linia ConstituÅ£iei. Sesizarea CCR însă face parte dintr-un plan foarte bine – ÅŸi din timp – pregătit în laboratoarele Cotrocenilor.
O victorie a lui Traian Băsescu la CCR va conduce la posibilitatea acestuia de a cotrola fără probleme Parlamentul prin DNA ÅŸi Parchetul General. Deoarece Traian Băsescu contestă la nesfarsit art.24 cel care se referă la procedurile parlamentare, atunci când procurorii cer arestarea preventivă sau percheziÅ£ionarea unui deputat sau senator.
PreÅŸedintele nu agrează următoarea formulare: „indicarea cazului prevăzut de Codul de procedură penală ÅŸi motivele concrete ÅŸi temeinice care justifică luarea măsurii preventive sau dispunerea percheziÅ£iei”. Cu alte cuvinte, Traian Băsescu nu vrea ca procurorii să vină în faÅ£a Parlamentului cu date concrete privind acuzaÅ£iile aduse unui parlamentar ÅŸi vrea ca solicitarea procurorilor de arestare preventivă sau percheziÅ£ie să fie votată în orb de către parlamentari. (AÅŸa ceva este de neconceput, parlamentarii trebuie să voteze în cunoÅŸtinţă de cauză ÅŸi contravine chiar ConstituÅ£iei, pentru că ar însemna un vot imperativ ). Traian Băsescu susÅ£ine fals că prin această procedură Parlamentul se „pronunţă asupra calificării juridice a faptei sau a temeiniciei acesteia”. SusÅ£inerile preÅŸedintelui nu sunt adevărate. A cunoaÅŸte cazul, nu înseamnă pronunÅ£are asupra calificării juridice a faptei.
Manipulând, Traian Băsescu spune că Parlamentul cere procurorilor probele din dosar. Nu este adevărat.!
Trebuie menÅ£ionat că legea statului nu cere procurorilor să prezinte probele care să ateste vinovăţia cuiva, ci probele care să ateste dacă măsura arestării preventive se justifică. Adică procurorii trebuie să demonstreze că deputatul sau senatorul respectiv este un pericol pentru ordinea publică. Atât ÅŸi nimic mai mult.
 
De ce contestă Traian Băsescu art.24 ? De ce nu este de acord preÅŸedintele cu procedurile legate de arestare preventivă ÅŸi percheziÅ£ie este simplu de explicat: Dacă CCR validează sesizarea, atunci Traian Băsescu prin armele sale numite DNA sau Parchetul General poate „aresta” sub orice pretext pe orice parlamentar. SituaÅ£ia este similară ÅŸi în cazul miniÅŸtrilor care sunt parlamentari sau care au fost parlamentari.
 
Pe 13 februarie, după ce Parlamentul a adoptat obiecÅ£iile lui Traian Băsescu, deputatul minorităţii armene, Varujan Pambuccian (care în nici un caz nu poate fi suspectat de interese partinice el fiind considerat drept unul dintre liderii neutrilor din Parlament) declara că modul în care a fost adoptat statutul, „protejează statul de instaurarea unei dictaturi”.
Aceste lucruri au fost introduse în legile ÅŸi ConstituÅ£iile statelor democratice după al doilea război mondial, pentru că lipsa lor a adus la putere dictatori în Italia ÅŸi Germania. Åži este bine de câte ori vorbim de lucrurile acestea să avem în minte ÅŸi această perspectivă. Aici vorbim de riscul ca la un moment dat o minoritate politică aleasă prin alegeri libere, folosind lipsa de protecÅ£ie a majorităţii politice, să poată accede la Putere ÅŸi instaura o dictatură.
Pentru asta sunt asemenea măsuri în toate legislaÅ£iile statelor mondiale luate în ultimii 50-60 de ani, după al doilea război mondial”.
O declaraÅ£ie clară ÅŸi explicativă pe care nimeni, din păcate, nu a publicat-o. DESI a fost dată pentru Agerpres ÅŸi a apărut pe site-ul agenÅ£iei la o oră accesibilă întregii mass-media !!
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.