Azi audieri in Comisia Udrea

Azi audieri in Comisia Udrea

0 173

Patru ziaristi vor fi audiati astazi de Comisia Udrea
Comisia parlamentara care ancheteaza modul in care au fost cheltuite, de catre Ministerul Turismului, fondurile publice destinate campaniei de promovare „Romania, Land of choice”, se reuneste astazi in sedinta, la ora 11,00, pe ordinea de zi figurand, pana la ora 12.00, informari cu privire la documentele solicitate Ministerului si ANRMAP si identificarea numarului de experti necesari functionarii comisiei, se arata intr-un comunicat remis luni NewsIn. In plus, membrii forului vor nominaliza doi reprezentanti ai societatii civile care sa participe la activitatea Comisiei.

La ora 12,00 va fi audiat Victor Ciutacu, la 12,40 Dan Constantin, la 13,20 Lucian Gheorghiu, iar la ora 14,00 va fi audiat Alecu Racoviceanu. La ora 14:30, membrii forului vor formula concluzii pe marginea informatiilor colectate, se mai arata in comunicat.

Plenul Camerei Deputatilor a aprobat infiintarea Comisiei de ancheta in cazul Udrea pentru verificarea modului de cheltuire de catre Ministerul Turismului a banilor publici destinati unor campanii de promovare precum „Romania, Land of Choice”. De altfel, in Hotararea adoptata de deputati sunt trecute noua obiective pe care Comisia de ancheta ar trebui sa le urmareasca. Comisia va ancheta inclusiv modul de cheltuire a banilor publici cu cazarea, transportul si diurna ziaristilor acreditati la Ministerul Turismului in deplasarile interne si externe.

Un alt obiectiv precizat in Hotarare se refera la verificarea „corectitudinii modului in care MT a incheiat parteneriatul cu BRD-Societe Generale pentru realizarea si difuzarea clipurilor publicitare ale conceptului „Romania- Land of Choice”, in conditiile in care, in aceeasi perioada, doamna Udrea a beneficiat de o reesalonare sau refinantare a creditului pe care il avea angajat la aceasta banca”.
Potrivit declaratiei de avere depuse la data de 16 iunie 2009, Elena Udrea are un credit la BRD de 3.297.000 de euro, contractat in 2007 si cu scadenta in 2010. In declaratia de avere din decembrie 2008, creditul era cu 10.000 de euro mai mic si cu scadenta in 2009.
Ce naiba, oare se va dovedi, de catre aceasta comisie, ca varful vestitului aisberg basescian este, de fapt, varful sau motzul unui mare rahat?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.