Avertizari meteo si hidrologice!!

Avertizari meteo si hidrologice!!

0 54

Avand in vedere avertizarea meterologica emisa in 10 august, ora 9.00, pentru perioada 10-12 august 2007, Marius Postelnicescu, directorul Administratiei Nationale “Apele Romane”, a dispus directiilor de ape vizate (respectiv, Somes-Tisa, Crisuri, Mures, Banat, Jiu, Olt, Arges, Prut) monitorizarea cursurilor de apa, in sectiunile de control, si, mai ales, a albiilor in zonele cu sectiuni ingustate de depozite de material lemnos sau de alta natura. In acest scop, reprezentantii Administratiei Nationale “Apele Romane”, impreuna cu autoritatile locale si comitetele locale pentru situatii de urgenta vor lua masuri urgente pentru indepartarea acestora. De asemenea, s-au dispus verificari si masuri de asigurare a functionarii la capacitate a lucrarilor hidrotehnice si a echipamentelor aferente, aflate in administrarea Apelor Romane.?
Directorul Administratiei Nationale “Apele Romane”, Marius Postelnicescu, a solicitat suplimentarea personalului la dispeceratele directiilor teritoriale ale Apelor, precum si la nivel central, cursurile de apa in sectiunile de control urmand sa fie monitorizate 24 de ore din 24. S-a solicitat conducerii Directiilor teritoriale ale Apelor pregatirea personalului de interventie in situatii de urgenta in zilele de sambata si duminica, precum si a materialelor necesare si utilajelor aflate in dotarea ANAR. In caz de necesitate, Administratia Nationala “Apele Romane”, prin directiile terioriale de Ape, va acorda suport autoritatilor locale, pentru a interveni eficient si in timp util in vederea limitarii efectelor produse de precipitatii. Pentru perioada imediat urmatoare, conform avertizarii ANM, sunt prognozate precipitatii care vor depasi pe arii extinse 20-30 litri-mp, in Banat, Crisana, Oltenia, Maramures, in jumatatea de vest a Transilvaniei, mai ales in zonele de la munte.


Ploile vor avea si caracter torential, vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari de vant si posibil caderi de grindina. In acelasi interval de timp, in judetele Caras-Severin, Hunedoara, Mehedinti, Gorj si Valcea, precum si in zonele de deal si de munte aferente judetelor Alba si Sibiu, cantitatile de apa vor depasi local 50-60 l-mp.
Conform avertizarii hidrologice elaborate de INHGA, vor fi semnalate in intervalul 10.08.2007 ora 21:00 si 12.08.2007 ora 20:00 depasiri ale cotelor de atentie pe cursurile superioare si raurile mici din bazinele hidrografice: Somesul Mic, afluentii Muresului Mijlociu si Inferior, Cibin, Deznatui, Jiul Inferior, in judetele Cluj, Alba, Sibiu, Valcea, Mehedinti, Dolj si Olt, precum si cote de inundatie in bazinele hidrografice Crisul Repede, Crisul Negru, Crisul Alb, afluentii de pe cursul mijlociu al Muresului, Bega, Timis, Barzava, Caras, Nera, Cerna, Jiu si afluentii Oltului Mijlociu si Inferior din judetele Bihor, Cluj, Arad, Alba, Hunedoara, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj si Valcea.


?


Iza M.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.