Avertisment

Avertisment

0 235

Experti in problemele mediului avertizeaza asupra cresterii temperaturii globale cu 1,7 – 2,4 grade Celsius pana in anul 2030. Urmarile ar fi valuri de caldura, lungi perioade de seceta, uragane si inundatii, ca sa nu mai vorbim de topirea ghetarilor si cresterea nivelului marilor.
Alte urmari ar fi disparitia mutor specii din fauna si flora Terrei, iar cel putin o treime din populatia de pe glob ar suferi din lipsa apei. Asupra acestor urmari ale poluarii avertizeaza expertii, in caz de neinterventie urgenta.
Expertii fac apel la clasa politica, in primul rand, pentru luarea urgenta de contramasuri in privinta emanatiilor de gaze provocatoare ale efectului de sera. Insa doar interventiile tarilor semnatare ale tratatului de la Kyoto nu sunt suficiente, este necesara o colaborare pe plan mondial.
De vina pentru catastrofele climatice si a cresterii emisiilor de CO2 sunt metodele folosite in infrastructura si in agricultura, in principal, in aceasta ramura a economiei folosindu-se tot mai multe chimicale pentru a forta productia.
Fara contramasuri, spun expertii, se prevede cresterea emisiilor de CO2 cu 50% pana la jumatatea secolului. Este propus un pachet de masuri pentru reducerea acestor emisii, care ar putea fi finantat cu doar 1% din PIB-ul mondial.
La toate acestea se recomanda stoparea distrugerii vegetatiei, care, pe moment, se practica intens si cu o salbaticie nemaiintalnita.
Iar din reactia naturii din ultimii ani se vede ca expertii nu glumesc.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.