AVEM SI ZIUA GENERALULUI PREMIER si strategie NATIONALA de aparare !!

AVEM SI ZIUA GENERALULUI PREMIER si strategie NATIONALA de aparare !!

0 432
Armata  Română avea in 1975  aproape o jumătate de milion de militari  activi, șase milioane de militari rezerviști, trei mii de  tancuri, aproape o mie de avioane de luptă și era în discuții  avansate cu URSS pentru negocierea de armament nuclar… ca sa nu ceara de la americani!
Când Armata Română defila în ziua de 23 august la  București, în Europa  se făcea tăcere. Ca forță militară România era a saptea putere militară a  Europei (locul 17 în lume). Și nu exista în Armata  Română decât o singură sărbătoare: Ziua Armatei.
Astăzi Armata Română, ca forță militară, s-a   prăbușit catastrofal de pe locul 17 în lume pe locul 57, lângă armatele din  Mozambic și Angola.
Armata Română activă numără azi  circa 30.000 de  militari gata să intre în luptă, câteva sute de tancuri (pe hârtie 1.100) și 36 de avioane vechi de luptă.
Dacă ar exista, ipotetic, un conflict direct între Siria  și România, cu un sfert de milion de militari sirieni care au în dotare cincii mii de  tancuri și 600 de avioane de luptă ar ocupa România în  48 de ore… România nu mai are azi, nici o poziție semnificativă în strategia militară a Europei. În schimb calendarul militar românesc  are peste 100  (o sută!) de sărbători oficiale: Ziua Intendentului  Militar (pe 1 februarie), Ziua Hidrografului Militar (pe 23 februarie), Ziua  Automobilistului Militar (1 Martie), Ziua Justiției  Militare, Ziua  Financiarului Militar,  Ziua Muzicantului Militar, Ziua  Statului Major General (pe 12 noiembrie), Ziua Rezervistului Militar, Ziua  Parașutistului Militar,  Ziua Vanatorului militar, Ziua Bucătarului Militar, Ziua  Jurnalistului  Militar etc.
Aproape că rămâi uimit cum mai are timp militarul român  să se antreneze, cu atâtea praznice și sărbători pe  capul lui.
Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene  Române, la fel  ca Ziua Submarinistului (SARACUL… DELFINUL!) (adică ziua militarilor români care luptă pe… submarinele  românești de  război) din 15 iulie, are rolul de a sărbători ceva  inexistent în  România. Nicolae_Grigorescu_-_Atacul_de_la_Smardan
Ea trebuie să liniștească poporul român în privința  securității noastre  naționale și să justifice într-un fel uriașele  și frauduloasele cheltuieli și împrumuturi externe făcute de guvernanții noștri pe spinarea populației în numele Apărării. Scopul principal al acestei ”sărbători” este acela de a arăta poporului român  că Aviația Militară  Română nu a murit și că Armata Română mai are  niște  avioane și elicoptere, iar unele dintre acestea chiar pot să se ridice  în aer și să   zboare.
Ca atare și în acest an, în dimineața zilei de  duminică, 20 iulie,  autoritățile vor strânge câțiva ostași care  să sufle în goarne și să îngâne Deșteaptă-te Române în amintirea glorioaselor vremuri din 1975 când Armata României era pe  locul 7 în Europa ca forță militară.
Vor răsuna din nou cuvântări  bombastice. Din  nou despre importanța Aviației Române.
Dar conform clasificării BUSINESS INSIDER (The 35 most  powerful militaries in The World) și conform statisticilor Global Firepower -The Center for Arms Control pe 2014, România se află pe rușinosul loc 57  în lume în privința forței militare, lângă Camerun,  Mozambic și Angola.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.