AVAS va plati pagubitii FNI

AVAS va plati pagubitii FNI

0 63


AVAS va demara plata catre pagubitii FNI, in mod voluntar, imediat dupa pronuntarea instantei. Tribunalul Bucuresti urmeaza sa clarifice daca Autoritatea va face plata catre ANI FNI sau catre membrii acesteia, se anunta intr-un comunicat al AVAS.


Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a fost obligata, prin sentinta data in fond de instanta, la plata sumei de 127.371.192,7 RON, actualizata din data de 24 mai 2000 pana la data executarii obligatiei, fata de reclamanta ANI FNI pentru cei 21.000 de membri ai sai.


Aceasta dispozitie vaga a permis ca, atat ANI FNI, cat si membrii sai, in mod individual, sa pretinda ca au calitatea de creditor al AVAS si sa solicite plata sumelor stabilite prin sentinta.


Mai mult, numerosi membri ai ANI FNI si-au exprimat dezaprobarea fata de efectuarea platii catre Asociatie avand in vedere si comisionul de succes de 3% cerut de catre conducerea ANI FNI. Faptul ca multe persoane au notificat AVAS, solicitand plata directa, este o dovada ca nu se mai considera reprezentate de ANI FNI.


Intrucat hotararea judecatoreasca nu stabileste, in mod expres, catre cine trebuie efectuata plata sumei stabilite prin sentinta, AVAS a solicitat Tribunalului Bucuresti lamurirea sentintei in sensul stabilirii calitatii de creditor, fie a ANI FNI, fie a membrilor acesteia.


Cererea AVAS se va judeca de urgenta si va avea primul termen de judecata, probabil, in a doua jumatate a lunii august.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.