Avalansa provocata de schiori in Bucegi

Avalansa provocata de schiori in Bucegi

0 89

Ieri,cinci schiori au provocat o avalansa in Bucegi.
Cei cinci schiori au incercat ieri dupa-amiaza sa coboare de la Cota 2000, din Masivul Bucegi, provocand o avalansa respectabila.Trei dintre ei au si fost prinsi de valatucii de zapada, dar salvamontistii au reusit sa-i salveze.
Potrivit sefului Serviciului Salvamont Sinaia, Nae Cojanu, cei cinci schiori au coborat de la Cota 2.000 catre Cota 1400 pe o partie neomologata. In drumul lor, acestia au provocat o avalansa. Numai trei dintre ei au fost prinsi de zapada dislocate, ceilalti doi reusind sa se salveze, dupa care au coborat singuri pana la Cota 1400, anuntand incidental.

Dupa o interventie care a durat peste 2 ore, salvamontistii au reusit sa ii recupereze pe cei trei schiori acoperiti de zapada, al carui strat nu era, din fericire, prea gros.
Salvamontistii avertizeaza – pentru a cata oara in aceasta iarna? – pe amatorii de schi alpin sa nu se avante atat pe partii necunoscute si neomologate, dar sip e cele marcate, mai ales daca nu au luat legatura si informatiile necesare de la salvamontisti.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.