Avalansa de greve in invatamant

Avalansa de greve in invatamant

0 103

Chiar daca, zilele trecute, ministrul Adomnitei se lauda cu faptul ca profesorii vor avea salarii mai mari cu 100% in 2008 fata de 2004, acest lucru nu a impresionat deloc pe profesorii din Brasov care incep azi o greva de avertisment.
Cadrele didactice afiliate la Federatia Educatiei Nationale (FEN) vor inceta orele de curs, intre 12:00-14:00. Acest protest urmeaza mai multor astfel de greve care s-au desfasurat, oarecum haotic, pe teritoriul tarii noastre.
Astfel, si alti profesori din alte judete si-au manifestat nemultumirea fata de conditiile din invatamant. Pe tot parcursul saptamanii trecute cadre didactice din Sibiu, Satu Mare, Timis, Arges, Botosani, Suceava si-au exprimat nemultumirea fata de faptul ca nu exista un Contract Colectiv de munca unic pe invatamant.
Catalin Croitoru, presedintele FEN, a declarat : „Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului nu vrea sa respecte nici un fel de lege. Nici macar in momentul in care se anunta deschiderea conflictului de munca. Este jignitor modul in care ministrul Cristian Adomnitei intelege sa-i trateze pe angajatii sistemului de care raspunde. Vom face cunoscut forurilor europene si Internationalei Educatiei incalcarile grave ale regulilor si legislatiei parteneriatului social de catre un guvern care, pretinzandu-se liberal, a reinstaurat de fapt practicile comuniste cele mai odioase”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.