AutostradaTransilvania: Bechtel a finalizat cel mai mare viaduct

AutostradaTransilvania:
Bechtel a finalizat cel mai mare viaduct

0 217

Compania americana Bechtel anunta ca a finalizat cel mai mare viaduct aflat pe tronsonul 2B Campia Turzii – Gilau al Autostrazii Transilvania si a carui constructie a inceput in 2007, avand o lungime de aproape un kilometru si o inaltime de 23 de metri si fiind situat peste raul Aries.
Potrivit unui comunicat transmis, marti, de Bechtel, lucrarile la constructia viaductului, a carui inaltime echivaleaza cu cea a unui bloc de opt etaje, au inceput in iunie 2007, dar au continuat cu intermitente pe parcursul anului trecut, din cauza lipsei de finantare.
„Pentru constructia viaductului au fost necesare 192 de grinzi de tip U, cu o greutate de 160 tone fiecare, lucrarile fiind finalizate prin turnarea placii de suprabetonare, astfel incat viaductul va putea asigura, din acest moment, continuitatea transportului greu pe aliniamentul autostrazii”, se arata in documentul citat.
Directorul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgarcitu, a subliniat ca „finalizarea acestui viaduct este un punct de referinta pentru intregul proiect, intrucat ilustreaza nu doar complexitatea lucrarilor, dar si mobilizarea extraordinara pentru atingerea obiectivului stabilit impreuna cu beneficiarul pentru acest an”.
Conform sursei citate, in prezent pe tronsonul 2B a Autostrazii, Campia Turzii – Gilau, se desfasoara mai multe lucrari, printre care cele de hidroizolatie si asfaltare la alte zece structuri – poduri, pasarele, pasaje, viaducte, instalarea grinzilor de tip T la pasajul peste autostrada din apropierea nodului rutier de la Turda, activitati de terasamente la nodul rutier de la Gilau.
Proiectul de constructie a autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov – Bors, a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat Bechtel. Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta. Ca urmare a sistarii lucrarilor, termenul de finalizare a autostrazii, stabilit initial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.
Potrivit unui protocol incheiat in februarie 2009 intre Ministerul Transporturilor si Bechtel, compania americana s-a angajat sa finalizeze in acest an 42 de kilometri din tronsonul Campia Turzii – Gilau si viaductul de pe tronsonul Suplacu de Barcau – Bors, un viaduct care a creat ceva probleme in aceasta primavara din cauza fisurilor la piloni, fisuri care sustin unii, nu mai pot fi reparate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.