Autostrada Comarnic – Brasov construita in 2014?

Autostrada Comarnic – Brasov construita in 2014?

0 70

Va mai curge multa apa pe Raul Prahova pana cand mult trambitata si mai mult asteptata Autostrada Comarnic – Brasov va prinde contur printre muntii patriei.
La ora actuala, nu exista nici macar vreo idee si, cu atat mai putin, vreun contract semnat pentru inceperea mega-constructiei cu pricina.
Desi contractul de concesiune al autostrazii Comarnic-Brasov a fost castigat de consortiul format din firmele Vinci Concessions SAS, Aktor Concessions S.A., Vinci Construction Grand Projets SAS si Aktor SA, in aprilie, consortiul Vinci-Aktor a trimis Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si CNADNR o notificare oficiala prin care anunta ca renunta la contract, deoarece nu a obtinut finantare din partea bancilor in conditiile contractului. Intrucat acesta a fost semnat in 18 ianuarie, iar termenul de 90 de zile de la semnare nu expirase, consortiul nu a platit nicio despagubire.
Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a declarat, potrivit bloombiz.ro ca „intentionam ca in 2014 sa inceapa constructia tronsonului Comarnic-Brasov si sa scoatem la licitatie in vederea unei concesiuni cel tarziu in 2011. Vom scoate la licitatie anul viitor acest tronson deoarece mai avem de lucrat la documentatie si vom schimba unele conditii”.
Tronsonul Comarnic-Brasov are o lungime de 58 km si este considerat cel mai dificil tronson din cadrul viitoarei autostrazi Bucuresti-Brasov.
Potrivit proiectului, dupa finalizarea autostrazii, statul ar fi trebuit sa plateasca in 26 de ani, in total, 4,8 miliarde de euro.Aceasta suma cuprindea cheltuielile cu imprumutul principal (3,108 miliarde euro), cheltuielile cu imprumutul subordonat – 670 milioane euro, cheltuielile legate de operare si intretinere se ridica la 323 milioane euro, taxele, impozitele si alte costuri – 584 milioane euro si inflatia – 146 milioane euro.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.