Autostrada Comarnic-BraÅŸov blocata de …chinezi!

Autostrada Comarnic-BraÅŸov blocata de …chinezi!

0 94
La numai zece zile de la anunţarea licitaţiei pentru autostrada Comarnic-Braşov, o firmă din China a blocat licitaţia.
Pe 19 decembrie, compania China Communications Construction Company Limited, cu sediul în Beijing, a contestat la Consiliul NaÅ£ional de SoluÅ£ionare a ContestaÅ£iilor (CNSC) fiÅŸa de date a achiziÅ£iei.
Fisa de date face parte din documentaÅ£ia de atribuire elaborată de autoritatea contractantă, adică CNADNR, în cadrul procedurii de atribuire a contractului de concesionare lucrări privind proiectarea, construcÅ£ia, finanÅ£area ÅŸi întreÅ£inerea Tronsonului Comarnic-BraÅŸov, km 110+600 – km 168+600. Firma China Communications Construction Company Limited a solicitat Consiliului anularea fiÅŸei de date a achiziÅ£iei ÅŸi suspendarea procedurii.
Pe 21 decembrie, CNSC a suspendat procedura de atribuire.
Decizia Consiliului este obligatorie. AnunÅ£ul de concesionare a fost publicat în SEAP pe 8 decembrie 2012 iar candidaturile pentru licitaÅ£ie urmau să fie primite până pe 29 ianuarie 2013. Communications Construction Company Limited este cea mai mare firmă de infrastructură din China continentală listată la bursă, ÅŸi este deÅ£inută de stat. Este de fapt un conglomerat de peste 35 de firme, cu activităţi în 70 de state ÅŸi teritorii din întreaga lume.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.