Autostrada Bucuresti-Brasov nu primeste avize de mediu

Autostrada Bucuresti-Brasov nu primeste avize de mediu

0 106

Mult asteptata autostrada europeana Bucuresti – Brasov intampina unele dificultati. Dupa ce s-au chinuit ani de zile sa demareze acest proiect grandios, fara a se intrevede sorti de izbanda, se pare ca vor intarzia in continuare constructiile.


??????????? Ziarul Cotidianul a enumerat cateva dintre problemele pe care constructorii le-ar putea intampina. In primul rand, aceasta autostrada ar trece printr-o zona protejata, adica, prin padurea Vlasiei, unde exista o specie pasari foarte rara, iar Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) nu si-a dat avizul pentru defrisarea padurii. Din aceasta cauza, primul constructor, Euroconstruct Trading 98, nu poate incepe lucrarile. O soltuie propusa de constructorul german ar fi instalarea unor panouri fonoabsorbante sau mutarea cuiburilor.


Bineinteles ca si animalele vor fi protejate, astfel ca nu vom mai vedea caini striciti pe mijlocul drumului, cum se intampla acum pe DN?1, pentru ca autostrada va fi prevazuta cu imprejmuiri de protectie.


??????????? Intre Posada si Sinaia vor fi doua tuneluri lungi de 55 si respectiv 155 de metri ale caror intrari vor fi protejate fonic si mascate cu vegetatie.


??????????? Cu toate acestea, reprezentantii Sanatoriului de Nevroze Predeal s-au opus proiectului, motivand ca spitalul s-ar afla la doar 7 km de autostrada, iar zgomotul i-ar deranja foarte mult pe pacientii lor.


??????????? Desi este vorba de o autostrada pe care viteza maxima ar trebui sa fie de 130 km/h, pe valea Prahovei, viteza va fi limitata la 80 km/h pentru protejarea faunei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.