Autostrada Bucuresti – Brasov ameninta ecosistemul

Autostrada Bucuresti – Brasov ameninta ecosistemul

0 231

Daca pana acum marea majoritate a romanilor asteptau cu nerabdare inceperea lucrarilor la autostrada Bucuresti- Brasov, de o perioada de timp au inceput sa fie tot mai multe voci care contesta proiectul. Concret, este vorba despre un grup de ecologisti care au un motiv inteimeiat de protest. Este vorba despre faptul ca autostrada va trece direct prin mijlocul Padurii Surlari de langã Moara Vlasiei.
Astfel, conform proiectului, construirea autostrazii va culca la pamant cateva hectare bune dintr-o padure seculara, care, mai mult, este si arie protejata. Ecologistii spun ca toate aceste defrisari puteau fi evitate printr-un tunel subteran cu o lungime de numai 500 m. Autoritatile de mediu afirma ca speciile rare de pitigoi la care face referire ministrul Berceanu sunt, de fapt, rata rosie, lebada de iarna, buhaiul de balta, starcul galben si crestetul pestrit. Acum doua saptamani, Ministrul Agriculturii a decis scoaterea definitiva din fondul forestier national a terenului de sase hectare si a dat verde defrisarilor.
Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va prelua in administrare sase hectare de padure de la Regia Nationala a Padurilor „Romsilva”, printre care si padurea inclusa in situl Natura 2000, pentru realizarea autostrazii Bucuresti-Ploiesti.
Ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Ilie Sarbu, a decis, prin ordin, la inceputul lui martie, scoaterea definitiva din fondul forestier national a terenului de sase hectare. Suprafetele, respectiv 15 terenuri, se afla in localitatile Snagov si Moara Vlasiei din judetul Ilfov, zona in care lucrarile au fost intrerupte anul trecut pentru ca treseul autostrazii intalnea o padure care nu putea fi defrisata pentru ca era inclusa in programul Natura 2000.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.