Audit ecologic ucrainean pentru canalul Bastroe

Audit ecologic ucrainean pentru canalul Bastroe

0 111

Ucraina intentioneaza sa efectueze un audit ecologic independent privind influenta pe care o exercita asupra rezervatiei Delta Dunarii constructia canalului de navigatie Dunare – Marea Neagra pe bratele Chilia si Bastroe si sa transmita toate documentele necesare la Comisia Europeana, a anuntat la Bruxelles adjunctul ministrului ucrainean pentru mediul inconjurator, Stepan Lizun. El a precizat ca prin acest audit, partea ucraineana doreste sa puna punct disputei cu partea romana privind constructia canalului amintit. „Problema trebuie pusa la modul categoric: haideti, o data pentru totdeauna, sa punem punct in aceasta disputa”, a declarat Lizun.


Pentru obtinerea unei evaluari corecte, Ministerul Transporturilor si Academia de Stiinta au fost imputernicite sa angajeze o firma europeana de audit care sa realizeze un audit ecologic independent al acestui proiect. Potrivit lui Lizun, aceste lucrari vor fi, poate, efectuate chiar anul acesta, iar documentatia proiectului, precum si evaluarea eventualei influente asupra ecologiei vor fi predate Uniunii Europene. In plus, a adaugat el, partea ucraineana va trimite documentatia respectiva partii romane.


Potrivit viceministrului, anul trecut a fost intreprins un studiu la cererea comisiei Eslo, conform caruia constructia canalului ar afecta resursele piscicole.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.