Audieri maraton la Tribunalul Brasov

Audieri maraton la Tribunalul Brasov

0 232

13 dintre inculpatii saltati miercuri de mascati au fost audiati ieri toata ziua de catre magistratii Tribunalului Brasov. Desi probele stranse de procurori impotriva lor par sa dovedeasca infractiuni extrem de grave, suspectii prezentati judecatorilor cu propunere de arestare pe 29 de zile au fost relaxati in fata camerelor de filmat. Printre ei si Radu Cristian Rosca, liderul temutei grupari a „Sportivilor“ din Bucuresti cercetat pentru complicitate la o infractiune informatica si aderare la un grup infractional.
Muresanu Catalin, Radu Cristian Rosca, Dan Radu Dorobant, Alexandru Vlad Vitelaru, Nicolae Valentin Dorobant, Stefan Chetea, Nicolae Dogar, Bogdan Mandru, Victor Roman, Cristian Nitu, Costica Onicel, Alexandru Rujoi, Adrian Cotos, au fost adusi ieri la Tribunal in jurul pranzului cu doua dube ale politiei si supravegheati de mascati. In curte ii asteptau zeci de rude si prieteni pe care suspectii au incercat sa-i linisteasca si carora le-au spus sa nu-si faca griji pentru ei.
Procurorii si politistii incearca sa probeze ca grupul suspectilor este specializat in savirsirea de infraciuni informatice, fraude cu carti de credit si infractiuni cu violenta sau contra pratimoniului. Gruparea de interlopi, era, potrivit anchetatorilor, coordonata de Stefan Chetea, de 34 de ani din Brasov si Radu Cristian Rosca, in virsta de 32 de ani, cunoscut ca lider al gruparii „Sportivilor“ din Bucuresti. Rosca a fost cercetat in 2005-2006 pentru savirsirea de infractiuni de violenta si are o afacere familiala cu o pensiune in zona. Si lui Victor Roman i se aduc tot acuzatii de complicitate la infractiuni informatice. Procurorii de la Directa de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Brasov, insotiti de politisti, au facut miercuri 22 de perchezitii la domiciliul unor suspecti din Brasov, Rasnov, Zarnesti, Bucuresti, Deva, Tirgu-Mures si Medgidia. In urma perchezitiilor, 22 de persoane au fost conduse la audieri. Infractiuni informatice constituie doar o parte din activitatea suspectilor, care se face vinovati, in opinia procurorilor, si de infractiuni de lipsire de libertate, santaj si chiar tortura aplicata victimelor, de la care au incercat sa obtina sume mari de bani. Audierile au durat ieri toate ziua si au luat sfarsit abia la ora 2 noaptea, cand judecatorii s-au retras, anuntand ca se vor pronunta in aceasta dupa-amiaza asupra solicitarii procurorilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.