Atractii inedite in Delta Dunarii

Atractii inedite in Delta Dunarii

0 64

Hotelurile plutitoare sunt una din cele mai inedite unitati de cazare din turismul romanesc. Fiecare astfel de hotel este de fapt un hotel plutitor care se deplaseaza prin Delta Dunarii remorcat de o nava remorcher. Se stabileste un traseu la alegerea turistilor sau in functie de programele gata intocmite si pe intreg parcursul croazierei hotelul se deplaseaza pe canalele si bratele Dunarii intre punctele de pescuit si de interes turistic .Navele sunt constructii moderne cu confort ridicat ,clasificate la 3 stele si 4 stele dotate cu restaurant, bar (cu aer conditionat ) ce ofera o panorama superba prin geamurile dispuse pe toata inaltimea incaperii in amandoua bordurile. Pe puntea superioara este amenajat un loc de plaja cu sezlonguri. Hotelul plutitor are incalzire si apa calda permanent. Noaptea se ancoreaza si oaspetii pot sa se odihneasca in perfecta liniste in mijlocul celui mai salbatic tinut turistic al Europei, Delta Dunarii.

Delta – un paradis natural
Un paradis natural se intinde la varsarea Dunarii in Marea Neagra, acolo unde fluviul isi incheie lunga calatorie de 2 860 km (1 788 de mile) de la izvorul sau din Muntii Padurea Neagra din Germania. Secole de-a randul, suprafata Deltei s-a extins datorita malului adus de fluviu, formandu-se astfel o retea de canale, de lacuri, de insule acoperite cu stuf, de pasuni si de dune de nisip care acum acopera o suprafata de aproape 5 640 km2 (2 200 de mile patrate). Acest incredibil taram al apelor adaposteste peste trei sute de specii de pasari si nenumarate specii de pesti, de la sturioni la crapi si bibani, in timp ce varietatea de 1 200 de specii de plante cuprinde de la liane impletite pe trunchiurile copacilor in padurile de stejar pana la nuferi.

Explorarea Deltei
Punctul de plecare pentru o aventura in Delta este de obicei Tulcea, un oras aproape la fel de vechi ca si Roma, situat in apropiere de locul unde Dunarea se desparte in cele trei brate principale, deci unde incepe lunca. In Tulcea veti gasi hoteluri moderne si muzee de Stiinte naturale ale Deltei. Orasul se afla la o distanta de 71 km (45 de mile) de Sulina, o asezare aproape la fel de veche, aflata la celalalt capat al bratului Sulina. Intre aceste doua puncte se pot face croaziere in timpul carora turistii pot admira, de pe confortabilele punti ale vaporaselor, flora, fauna si satele Deltei.

Rezervatie natural unicat in Europa
Un tinut exotic cu peste 1200 de specii de copaci si plante, cu cea mai bogata fauna ornitologica de pe continent (mai mult de 300 de specii, printre care colonii unice de pelicani) si ihtiologica (reprezentata de cc 100 de specii, din care amintim heringul de Dunare si sturionii, de la care se obtine pretiosul caviar).
Delta Dunarii este cea mai mare rezervatie de tinuturi umede din Europa, acoperind o suprafata de 2.681 km2. In 1990, UNESCO a inclus Delta Dunarii, cea mai noua forma de relief din Romania, ferita de „progresul industrializarii”, printre rezervatiile biosferei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.