Atentionari de Mos Craciun si Anul Nou

Atentionari de Mos Craciun si Anul Nou

0 98

?Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta avertizeaza asupra potentialelor surse de incendiu din zilele de sarbatoare ce urmeaza sa le petrecem.


Astfel, suntem sfatuiti sa folosim ambele prize care se gasesc, de obicei, intr-o incapere pentru a nu suprasolicita o singura sursa de curent, la care sa conectam si televizor, si calculator, si alta aparatura electronica oferita de tehnica moderna, pe deasupra introducand in aceeasi sursa si sistemul de iluminat al bradului de Craciun.


In legatura cu acesta din urma suntem sfatuiti sa il lasam sa functioneze doar cat stam, seara, in preajma lui, pe timpul noptii deconectand sistemul de iluminat, mai ales cand este vorba de sistemul cu “clipiciuri”, care suprasolicita micul aparat ce produce acest efect.


Se recomanda supravegherea copiilor care, din curiozitatea specifica varstei, pot umbla, in necunostinta de cauza asupra efectului, pe la aceasta instalatie.


In aceste zile activitatea din bucatarii se intensifica. In acest sens gospodinele pot uita mancarea pe foc sau diferitele aparate electrocasnice in functiune, ducandu-se sa vada in camera cate ceva ce le-a atras atentia la televizor, ele uitand de celelalte.


Tot in aceste zile omul mai gusta cate un paharel. In acest sens fumatorii sunt atentionati sa nu se aseze comod pe canapea sau in fotoliu pentru a urmari programele tv cu tigara aprinsa. In astfel de cazuri, dupa doua-trei paharele, fumatorul are sansa sa atipeasca si sa scape tigara pe covor sau pe pat, din aceasta putandu-se declansa un incendiu.


Iar la taierea porcilor trebuie avut in vedere momentul parlirii lui, indifferent ca se folosesc paie sau alte surse de foc, pentru ca, se stie, si atunci se mai rade cate un paharel in plus. In context se atentioneaza asupra afumatorilor improvizate.


Nici sobele nu trebuiesc suprasolicitate, iar cosurile trebuiesc bine curatate, mai ales acolo unde este folosit drept combustibil lemnul.


Echipajele de interventie ale pompierilor vor fi dublate in aceste zile, dar, daca vom fi prudenti si vom urma sfaturile lor, ei spera sa aiba zile si nopti linistite din punctual lor de vedere.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.