Atentie, viespile ataca!

Atentie, viespile ataca!

0 175

Despre intetirea atacurilor anumitor insecte in vara aceasta, atacuri rar intalnite pana nu demult si pricinuite, in fond, de atitudinea omului, am mai scris. Oamenii pun acest comportament violent pe seama schimbarilor climei, ceea ce pare a fi aproape de adevar.
Dupa ce un paianjen din soiul Vaduva neagra a atacat un om prin ograda acestuia de pe meleaguri dobrogene, iata ca in Moldova viespile sunt manioase rau.
Dupa ce, in urma cu doua saptamani, o tanara de 28 de ani, din Iasi, a fost atacata de viespi in plina strada., tanara fiind la un pas de moarte pentru ca, pe drum spre spital, a intrat in soc anafilactic, ea fiind alergica la veninul viespilor, iar medicii i-au salvat cu greu viata, iata inca un incident in care viespile s-au suparat din senin pe o alta femeie. Cazul s-a petrecut tot pe meleaguri moldave, in zona Bacaului, din pacate cu urmari tragice.
Astfel, o femeie de 53 de ani a murit ieri dupa ce a fost atacata de un roi de viespi intr-o padure de langa Bacau. Victima plecase sa aduca lemne pentru foc, impreuna cu cativa vecini.
Medicii spun ca femeia ar fi avut o sansa doar daca cineva ar fi sunat imediat la 112. Se pare ca barbatii cu care era, nu stiau sa foloseasca telefonul mobil al femeii, astfel ca echipa de salvare nu a mai ajuns la timp.
Si la Brasov numeroase persoane au suferit intepaturi de viespi, dar aceasta s-a intamplat prin pietele agroalimentare, in sectoarele cu fructe, fiind vorba de intepaturi izolate cand persoanele respective au inceput sa rascoleasca marfa ca sa guste sau sa aleaga ce este mai cu mot. Dar inca nu s-au petrecut atacuri in masa. Dar inca nu este prea tarziu, iar daca se intampla asa ceva, cei in cauza sunt sfatuiti sa nu se agite, pe cat posibil, si sa anunte cazul imediat prin numarul unic de urgente 112.
Ce mai pot adauga este faptul ca viespile incep sa aiba, din ce in ce mai mult, comportamentul Elenei Udrea.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.