ATENTIE PRIMARI – FURTUL DIN BUGETUL PUBLIC O MOLIMA CONTAGIOASA! – Primarul...

ATENTIE PRIMARI – FURTUL DIN BUGETUL PUBLIC O MOLIMA CONTAGIOASA! – Primarul din Miercurea Ciuc trimis in judecata

0 526

Bugetele publice sunt tot mai greu de cheltuit cinstiti, adica legal. De la ministri si parlamentari pana la presedinti de judet sau primari, jaful banului public a devenit o constanta a Regimului Basescu. Practic fiecare leu cheltuit este dijmuit intre 30% pana la 100%. Exemplul lui Cancescu, semnalat de procurori, cu un drum finantat in intregime dar inexistent pe teren este doar un exemplu local.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert-Kalman, si-a dat demisia din functie, dupa ce a fost trimis in judecata de DNA, intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu, informeaza Agerpres. Informatia a fost confirmata de avocatul lui Raduly Robert-Kalman, Milu Timoce, care a declarat ca primarul era hotarat sa renunte la aceasta demnitate si a spus ca este un gest de onoare si de moralitate.

„In cursul zilei de astazi, ca urmare a dispunerii trimiterii in judecata de catre DNA, domnul primar si-a dat demisia si a renuntat la functia de primar al municipiului Miercurea Ciuc. Dansul a spus ca este un gest de onoare si de moralitate, pana la urma, in contextul in care procurorii DNA l-au trimis in judecata si dansul a spus ca nu se va mai putea prezenta in fata comunitatii in acest context si sa reprezinte comunitatea din municipiu„, a declarat avocatul Milu Timoce.
Primarul si viceprimarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, respectiv Szoke Domokos, au fost suspendati din functie in data de 14 mai, prin ordine ale prefectului Harghitei, Andrei Jean Adrian, potrivit legii, dupa ce fata de cei doi s-a dispus masura arestului la domiciliu, in dosarul in care sunt acuzati de abuz in serviciu.
In cursul zilei de miercuri, primarul Raduly Robert-Kalman si viceprimarul Szoke Domokos au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, in stare de arest la domiciliu, intr-un dosar in care sunt acuzati de abuz in serviciu.balantaPotrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, Raduly Robert-Kalman este acuzat de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (3 infractiuni) si conflict de interese, iar Szoke Domokos va fi judecat pentru abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (4 infractiuni) si instigare la infractiunea de fals material in inscrisuri oficiale.Printre acuzatiile aduse primarului Raduly este si aceea ca, in perioada septembrie-octombrie 2014, in calitate de edil, a aprobat ilegal o autorizatie de constructie pe baza unor documentatii incomplete, aferente reabilitarii/modernizarii unui imobil in care isi desfasoara activitatea filiala din Miercurea Ciuc a Universitatii Sapientia.

Acest lucru s-a produs si ca urmare a relatiilor existente intre Robert-Kalman Raduly si conducerea institutiei de invatamant, primarul fiind si cadru didactic la filiala din municipiu a universitatii respective.

De asemenea, potrivit sursei citate, in perioada 2007 – 2011, Robert-Kalman Raduly si Domokos Szoke au aprobat efectuarea de plati nejustificate, in mai multe transe, in favoarea SC Topo Service SA in lipsa receptiei legale a lucrarilor de cadastru general efectuate de aceasta firma.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.