Atentie la camatari

Atentie la camatari

0 86

Mai ales intr-o perioada de sarbatori, cum este cea in care ne aflam acuma, se pot intalni, prin presa scrisa si la rubricile de anunturi, indemnuri tentante, gen „imprumut bani foarte rapid”, langa care apare si un numar de telefon. Si daca te musca sarpele sa intri pe fir, de obicei esti halit, mai ales ca, pe moment, bancile nu prea se grabesc sa acorde imprumuturi, ca sunt cu morcovul crizei mondiale pe la usa din spate.
Apeland la numarul din anunt, ti se spune ca ti se va trimite un agent de prim contact la domiciliu. Si acest lucru se si intampla, afacerea fiind incheiata doar prin prezentarea din partea solicitantului a unei copii dupa venit sau a cuponului de pensie.. Si cand te vezi cu banii pe masa, in fata ta, semnezi fara sa tii cont de faptul ca respectiva firma – putem spune ca aceste firme sunt destul de dubioase – te cam jupoaie, nu prin vreo dobanda mare – dobanda nici nu exista – ci printr-un comision urias, care te duce la o restituire aproape dubla.
Asemenea cazuri le putem numi inca fericite. Caci daca dai, mai ales avand nevoie de sume mai mari, peste camatari din aceia organizati dupa sistem mafiot, atunci chiar ca poti sa te socotesti terminat. Acestia chiar ca te jupoaie de piele, ei cerand ca garantie ipotecarea casei – locuinta, apartament – sau a masinii, daca este de valoare, si alte asemenea. Iar acesti mafioti nu te iarta sub nici o forma, adaugand dobanda la dobanda, existand chiar grupuri de interventie – recuperare care pot ajunge sa te si schilodeasca pe viata.
De aceea Politia atrage atentia asupra acceptarii unor asemenea imprumuturi, iar in cazul ca, totusi, au fost facute si incep presiuni, cei in cauza sa aiba curajul sa se adreseze organelor abilitate pentru ca lucrurile sa fie puse la punct.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.