Atentie la bancnotele false

Atentie la bancnotele false

0 62

Politia a reusit sa anihileze la Arad, dupa un filaj temeinic si dupa alte actiuni specifice, o retea bine organizata de falsificatori de bancnote de 100 lei. Pana in prezent se stie cu precizie ca aceste bancnote au fost distribuite in trei judete din vestul tarii, Arad, Bihor si Timis. Se presupune insa ca aria lor de raspandire este mai mare.
Reteaua de falsificatori si distribuitori se compunea di 20 de indivizi si era condusa de insusi cel care fabrica banii. In cadrul ei actionau si doi tineri, unul de 16 ani, celalalt de 18 ani, care ar fi trebuit sa-si vada mai bine de invatatura decat de aceasta infractiune. La perchezitia efectuata in locuinta sefului de banda s-a gasit o adevarata imprimerie, plus o mare suma de bani falsi care urmau sa intre in circuit pe piata romaneasca.
Reteaua era organizata piramidal. Banii plecau din imprimerie, prin distribuitori, care vindeau, la prima mana, bancnota falsa de 100 de lei contra 25 lei veritabili. Cumparatorul ori o vindea mai departe, asigurandu-si un castig mai mic, dar mai sigur, ori cheltuia suta pe nimicuri, incasand rest in bani buni.
Cu acesti bani falsi se faceau diferite plati in cele mai diferite locuri, incepand cu magazinele satesti, in principal, dar ajungandu-se si prin supermarketuri sau chiar institutii publice.
Politistii se tem ca acesti bani falsi ar fi putut ajunge chiar si prin bancomate, insa reprezentantii bancilor dau asigurari ca oamenii lor sunt atat de bine scoliti, incat pot depista orice bancnota falsa.
In acelasi timp, surse din Politie isi exprima ingrijorarea fata de faptul ca aceste bancnote false sa nu se fi raspandit pe o arie mult mai mare din tara, unul din distribuitorii principali fiind din Iasi, deci tocmai din celalalt capat al tarii, aceasta complicand actiunea de depistare a acestor bancnote false puse in circulatie. De aceea toti cetatenii sunt rugati ca, la primul semn de banuiala, sa se adreseze primei filiale de banca intalnita in cale sau primului organ de politie.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.