Atac la Papa in timpul slujbei

Atac la Papa in timpul slujbei

0 175

Papa a fost atacat in timpul slujbei de Craciun de o femeie instabila psihic. Asta a fost intotdeauna explicatia oficiala in asemenea momente penibile, cauzate probabil de frustrari si acumulari de nemultumiri: instabilitate psihica, adica vrabii la mansarda.
Momente socante s-au petrecut in timpul slujbei de Craciun de la Vatican. Papa a fost doborat la podea dupa ce o femeie a încercat sa il loveascã.
Papa Benedict al XVI-lea se indrepta spre altar, cand o femeie imbracata in rosu a sarit bariera de protectie si a incercat sa il loveasca. Agentii de paza au intervenit, iar in busculada creata, Suveranul Pontif a fost trantit la pamant.
Femeia a apucat sa il loveasca totusi pe cardinalul Roger Etchegaray, moment in care a fost imobilizata. Cardinalul, in varsta de 87 de ani, a cazut si are o fractura de femur, fiind spitalizat. In schimb, Papa s-a ridicat si a continuat slujba din catedrala San Pietro. Autoritatile de la Vatican sustin ca agresoarea este o femeie cu probleme psihice.
Autoarea agresiunii asupra papei, in varsta de 25 de ani, are dubla cetatenie, italiana si elvetiana, si a fost spitalizata, a anuntat parintele Federico Lombardi, purtatorul de cuvant al papei.

Necunoscuta, care ar suferi de tulburari psihice si care ar mai fi incercat sa se apropie de capul Bisericii catolice si anul trecut, in timpul slujbei de la miezul noptii, a fost arestata imediat dupa agresiune, fiind mai intai interogata de jandarmii de la Vatican. Femeia ar putea fi predata autoritatilor italiene, pentru ca Vaticanul nu are inchisoare, ci doar doua celule de securitate.
Este pentru al doilea an consecutiv in care apar brese in sistemul de securitate al Vaticanului. Anul trecut, tot in timpul slujbei de Craciun, o femeie a incercat sa il atinga pe Suveranul Pontif, dar a fost oprita la timp. Papa a tinut slujba la ora locala 22,00, ca sa aiba timp sa se odihneasca pentru slujba de astazi (ieri, n.a.) din piata San Pietro de la Vatican.
In timpul slujbei de Craciun, Benedict al XVI-lea a denunþat „egoismul, cel de grup, ca si cel individual” care „ne þine prizoniere interesele si dorinþele, care se opune adevarului si ne separa unii de ceilalti”.
Ieri, la ora locala 12,00, Papa a a tinut traditionalul sau discurs de Craciun si a dat binecuvantarea Urbi et Orbi in 60 de limbi, de la balconul central al bazilicii San Pietro.

Parafrazand, dupa toata aceasta intamplare, se poate spune: Ceva este putred la Vatican.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.