Asteroidul buclucas

Asteroidul buclucas

0 168

Asa poate fi numit asteroidul care era cat pe aci sa ne viziteze luni, trecand doar la 80.000 de kilometri de Terra, in zborul lui nebun si independent printre stele.
Asteroidul are un diametru de 40 de metri, parand micut, dar, in cazul unui impact cu Pamantul, efectul ar fi fost cel a 100 de bombe tip Hiroshima, explodand deodata.
Asteroidul, botezat 2009 DD45, a putut fi observat si cu ochiul liber, in zona Pacificului, in jurul orei 1,45 GMT.
Un precedent al apropierii de Pamant, in trecere, a unui asemenea asteroid, ca dimensiune, s-a petrecut in 1973, il citeaza dailymail.co,uk pe astronomul Peter Brown, de la Universitatea de Vest din Ontario.
„Cel mai mare asteroid care s-a apropiat atat de mult de pamant a fost detectat in 1973, iar urmatorul va fi Apophis, care va ajunge foarte aproape de Terra in 2029.”
In context, sa ne amintim de meteoritul Tungusc – de fapt se presupune de cele mai multe voci de stiinta ca acolo a fost vorba de un meteorit, existand si pareri ca ar fi fost vorba de impactul unei nave extratereste cu acea zona din apropierea Baikalului – si de efectele ciocnirii lui cu Pamantul, intr-un loc pustiu si provocand totusi dezastru in zona, un dezastru al carui urme sunt si astazi vizibile. Ce-ati zice de un sarut european cu un asemenea balaur?
Iar astronomii nu neglijeaja influenta unei asemenea treceri, fara ciocnire, chiarsi numai prin apropiereinfluenta pe care noi o simtim doar in anumite schimbari ciudate in fenomenele vietii de zi cu zi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.