Astazi este sărbătoarea României Mari, este sărbătoarea desăvârșirii Unirii Transilvaniei cu România!

Astazi este sărbătoarea României Mari, este sărbătoarea desăvârșirii Unirii Transilvaniei cu România!

Este dimineața.
Începe cea de a 155 a zi a acestui an. Este duminica în care se sărbătoresc Rusaliile sau Cincizecimea. Clopotele se pregătesc sa cheme bine credincioșii la slujba…
Tot astăzi ar trebui sa mai avem o sărbătoare. Alta decât sărbătoarea de duminica sau cea de Rusalii.
Astazi este sărbătoarea României Mari, este sărbătoarea desăvârșirii Unirii Transilvaniei cu România. Se împlinesc 103 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon. Nu știu sa existe vreo manifestare de anvergura care sa ne amintească de acest eveniment memorabil..
Este liniște de parca ar fi doliu…Este liniște de parca nimic nu s-ar fi întâmplat și totul ni s-ar fi cuvenit în istorie…Este liniște de parca ne-am uitat eroii .
În loc de sărbătoare, romanii își afișează nepăsarea. Atât.
E trist ceea ce se întâmplă.
Singura știre notabila este o vizita privata a unui cap încoronat al cărui singur merit este ca este fiul mamei lui și nepotul bunicii sale…În rest nimic notabil…Chiar nimic.
Dintr-un sat din Covasna, acest oaspete al unui conte maghiar va face astăzi vreo declarație cu ocazia celebrării semnării Tratatului de la Trianon parafat și de monarhia britanica ?
Voi urmări cu interes dacă acest descendent al lui Vlad Tepes( !!! eu tot cred ca cineva glumește când lansează asemenea informație) ” având Transilvania în sânge ” își va aminti de istoria zilei de 4 iunie…
Și poate cineva ii va spune ca Vlad Țepeș a fost un domnitor muntean și nu un granicer secui…..
Dimineața își urmează cursul, liniștea este tulburata doar de tril de păsări, soarele răsare timid, ici colo se aude cantatul unui cocos și lătratul înfundat al unui câine somnoros, ceasul ticăie spunând parca ” prezent”…..
Sa avem o zi de sărbătoare în care sa ne bucuram cu adevărat! 
Ganduri bune.

Sursa: cotidianul.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.