Aspirantul la brandul „Dracula” ameninta media cu procese de un million de...

Aspirantul la brandul „Dracula” ameninta media cu procese de un million de euro bucata

0 69

Vineri a avut loc cea de-a doua runda de negocieri intre comisia Consiliului Judetean Brasov cu Jean-Loup Sulitzer, un om de afaceri francez de origine romana, extrem de controversat, care vrea sa exploateze brandul Dracula, pe barba?imaginii?judetului Brasov.?Acesta din urma a considerat necesar sa ameninte mass-media cu procese in cazul in care se mai scrie despre trecutul sau.


Potrivit afirmatiilor consilierului judetean independent Toma Dobrogeanu, membru in comisia de negociere pentru asocierea cu francezul in vederea exploatarii brandului „Dracula Brasov Transilvania”, CJ Brasov ar urma sa aloce 2% din fondurile necesare parteneriatului, in cotextul in caree vistieria judetului s-ar imbogatii cu 20% la din incasari.


„Este vorba depre anumita promovare a legendei, pe care o reprezinta mitul Dracula in lume, aspect pe care vrem noi sa il promovam. Aspect care va aduce multa imagine judetului Brasov”, a explicat Sulitzer. Romencierul francez, de origine romana nu a dorit sa explice care ar fi veniturile pe care asocierea le-ar aduce in primul an de activitate, iar intepelat despre un plan de afaceri sau, macar, despre un plan de afaceri, Sulitzer a preferat sa ramana surd.


Practic, asocierea dintre firma Draco Carpat SRL, ai caror presedinti sunt Paul-Loup Sulitzer si Razvan Theodorescu (fostul ministru al Culturii) si Consiliul Judetean Brasov pentru exploatarea brandului Dracula ridica multe semne de intrebare.


In fapt, romancierul Paul-Loup Sulitzer, cercetat in Franta pentru trafic de arme (Angolagate), spalare de bani, este si condamnat pentru evaziune fiscala, aspect pe care l-a recunoscut in cadrul unei conferinte de presa desfasurate azi la fosta Cantina a Partidului din Brasov, actualmente firma de protocol aa Consiliului Judetean – Bistro 2003.


?


Pana si Razvan Theodorescu (fost ministru al Culturii) a venit, in urma cu doua saptamani, in urbea de la poalele Tampei, pentru a convinge autoritatile judetene ca ar fi bine sa se asocieze cu scriitorul francez Paul-Loup Sulitzer si partenerii sai in a exploata marca Dracula. Fostul ministru al Culturii a admis faptul ca este consultantul pe probleme de istorie si cultura romaneasca al lui Sulitzer.


?


In 20 mai, cand, aflat la Brasov, controversatul afacerist romano-francez Paul-Loup Sulitzer a avansat planul unei colaborari intre Draco Carpat SRL si Consiliul Judetean in vederea exploatarii din punct de vedere turistic si cultural a regiunii Brasov, prin promovarea brandului Dracula. „Se poate castiga foarte mult din acest proiect cultural. Judetul Brasov are oportunitatea acestui mit. Eu am fost mai reductant fata de acest mit, pentru ca de cele mai multe ori se confunda mitul cu istoria. In momentul in care la UNESCO s-a dat exemplu Dracula s-a trezit si patriotul din mine. De ce sa nu fie si un brand romanesc, el acum fiind un brand mondial. E romanesc, dar ideea s-a nascut in legatura cu Brasovul. De ce sa nu castige Brasovul?“, a afirmat astunci Razvan Theodorescu, aspecte repetate azi si de Sulitzer.


Unele aspecte din dosarul lui Paul-Loup Sulitzer, scriitor de origine romana si romancier de succes in Franta, care a fost implicat in ultimii ani in scandalul traficului de arme „Angolagate“ si in mai multe procese sub acuzatia de evaziune fiscala si spalare de bani, chiar si abandon de familie fata de fosta sotie si copii dintr-o casatorie anterioara, au fost negate sau ignorate de catre francez. Despre evaziune fiscala, Sulitzer a declarat ca este vorba despre ceva minor, chiar daca la mijloc este vorba depre o suma care depaseste 400.000 de euro.


Toate acestea l-au iritat pe francez, care nu s-a sfiit sa declare ca va da in judecata orice ziarist care va avea tupeul sa scrie de rau despre el si va cere daune de un million de euro.


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.