Asociatia Pro Democratia ii invita pe cetateni sa organizeze alegerile

Asociatia Pro Democratia ii invita pe cetateni sa organizeze alegerile

0 186

Asociatia Pro Democratia (APD) invita toti cetatenii interesati de transparenta si corectitudinea alegerilor din 30 noiembrie pentru desemnarea Camerei Deputatilor si Senat sa se implice in pregatirea si derularea activitatilor de observare a acestora.
Data fiind noutatea alegerilor in colegii uninominale pentru desemnarea membrilor Parlamentului Romaniei, Asociatia Pro Democratia insista asupra necesitatii organizarii si desfasurarii corecte a scrutinului si ii incurajeaza pe toti cetatenii sa i se alature in campania de observare a acestuia, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa dat publicitatii de asociatia brasoveana.
Cetatenii cu drept de vot care nu sunt membri ai vreunui partid politic si sunt interesati sa se implice in observarea alegerilor de duminica, 30 noiembrie, sunt invitati sa ne contacteze la sediul APD Club Brasov din str. Mihail Sadoveanu nr.3, et.2, cam.13, la telefon 0268.410192, sau pe e-mail la apdbv@brasovia.ro.
Acestia vor beneficia de instruire pentru activitatea pe care o vor desfasura in calitate de observatori si de asistenta continua din partea APD in ziua votarii. De asemenea, cetatenii care doresc sa sprijine financiar observarea alegerilor parlamentare, au posibilitatea de a face o donatie in contul Asociatiei Pro Democratia Club Brasov RO 79 RNCB 0059 0154 1148 0023 deschis la BCR Brasov, Sucursala Titulescu.
In plus, Asociatia Pro Democratia face un apel catre autoritatile centrale pentru a depune toate eforturile in sensul imbunatatirii cadrului normativ ce reglementeaza desfasurarea alegerilor pentru asigurarea transparentei si corectitudinii procesului de vot.
Dintre cele mai importante modificari reamintim necesitatea de a se reveni, de urgenta, la textul Legii 35/2008 in ceea ce priveste dreptul de vot al cetatenilor din Romania conform domiciliului, dar si resedintei precum si eliminarea oricarei posibilitati de limitare a activitatii observatorilor si jurnalistilor in ziua alegerilor prin revenirea asupra deciziei 47/D a Biroului Electoral Central.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.