Asistenta de la Giulesti din nou in arest

Asistenta de la Giulesti din nou in arest

0 70

Asistenta Florentina Cirstea, acuzata ca este responsabila de moartea a sase bebelusi in incendiul de la Maternitatea Giulesti, ramane in arest, potrivit hotararii de joi a Tribunalului Bucuresti, care a admis contestatia procurorilor fata de decizia de eliberare a acuzatei, informeaza Mediafax.
Procurorul de sedinta de la Parchetul instantei supreme a sustinut in fata instantei care a judecat contestatia acuzarii fata de eliberarea asistentei Florentina Cirstea ca, prin faptul ca a parasit salonul timp de 12 minute, s-a produs moartea a sase bebelusi.
Tribunalul Bucuresti a judecat, joi, contestatia procurorilor impotriva deciziei Judecatoriei sectorului 6, care a admis cererea de eliberare provizorie sub control judiciar a asistentei Florentina Cirstea, inculpata in cazul privind incendiul de la salonul de prematuri a Maternitatii Giulesti, in urma caruia au decedat sase bebelusi si au fost raniti alti cinci.
La sedinta de joi, procurorul de sedinta a sustinut ca, dincolo de fapta sa, asistenta a avut o atitudine oscilanta pe parcursul anchetei, astfel ca aceasta prezinta in continuare un pericol pentru ordinea publica si ca se impune mentinerea ei in stare de arest.

Parchetul victorios in fata argumentelor apararii
In replica, avocatul asistentei, Florian Surghie, a afirmat ca decizia judecatoriei a fost motivata in baza articolului 5 paragraful 3 din Conventia europeana a drepturilor omului, care statueaza cazurile si motivele de eliberare provizorie.
Totodata, avocatul a aratat ca prin masura impusa de instanta de fond, cea de eliberare provizorie sub control judiciar, se asigura in permanenta prezenta inculpatei in fata autoritatilor, precum si a organului de cercetare penala, a politiei sau a instantei de judecata.
Avocatul a aratat ca daca asistenta nu respecta strict obligatiile impuse de instanta care a eliberat-o, impotriva ei se poate lua oricand masura rearestarii.
Un alt aspect invocat de avocat a fost acela ca opinia publica si-a format deja o parere cu privire la tragedia de la Maternitatea Giulesti si la posibilii vinovati in acest caz, precizand ca punerea ei in libertate nu prezinta un pericol pentru ordinea publica.
Avocatul a subliniat faptul ca plecarea timp de 12 minute din salonul micutilor nu constituie cauza directa a mortii celor sase bebelusi, cauza reala fiind, asa cum o arata certificatele medico-legale, asfixia cu monoxid de carbon rezultat in urma izbucnirii incendiului.
Totodata, apararea a sustinut ca asistenta „se chinuie din punct de vedere moral”, avand mustrari de constiinta, si ca mereu se gandeste la faptul ca daca ar fi fost in salon la momentul izbucnirii incendiului ar fi putut suna la 112 si i-ar fi putut salva pe acei bebelusi.

In urma deliberarilor, Tribunalul Bucuresti a admis recursul Parchetului.

In 27 septembrie, Judecatoria sectorului 6 Bucuresti a admis cererea de eliberare provizorie a asistentei medicale.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.