Asiguratii, platitori pentru consult

Asiguratii, platitori pentru consult

0 104

Disperatii acestia care ne conduc au mai scos dintre balbe o facatura: de la 1 iulie, Ministerul Sanatatii va introduce coplata serviciilor medicale. Adica vom plati ca sa ni se uite doctorul in gat sau prin alte parti. Si aici ma refer la medicii platiti din sistemul de asigurari, sistem care este sustinut de banii nostri, ai contribuabililor, tocmai ca sa nu bagam mana in buzunar daca vrem sa stim cat de tare ne-au lasat balamalele sau cand acestea ne-au cam lasat, iar buzunarul este gol.
Cine i-o fi ciufulit mintea ministrului de resort, Ion Bazac, nu stiu exact, dar banuiesc. Fenomene anormale sunt destule pe la conducerea tarii.
Astfel, ministrul Sanatatii, Ion Bazac, a declarat ca, prin acest sistem, vrea sa elimine coruptia din sistemul medical.
„Daca discutam de apendicita, vom avea un ghid de practica, un ghid clinic in care vom sti foarte clar care sunt serviciile medicale pe care un bolnav le primeste in caz de apendicita. Evident, acestea vor fi sustinute integral de casa de asigurari. Daca bolnavul va dori ceva in plus, va interveni coplata”, a declarat ministrul Sanatatii.
Adica ce vrea sa zica ministrul Bazac prin „ceva in plus”? Doar nu s-o fi gandit la colacei pentru masa de pranz de prin spitale! Probabil vrea sa plateasca omul cand este pus pe la aparate ca sa i se vada maruntaiele si alte nastrusnicii. Dar astea sunt incluse in birul pe care il dau luna de luna la casa de sanatate, fiintand in capitalele de judet prin adevarate palate in care misuna o droaie de tipi si tipese cu cate un mic aragaz in spinare ca sa aiba cum arde gazul in mod legal.
In ceea ce priveste coruptia din sistemul medical, mira-m-as sa zaca taman aici, ca ma duc sa fiu consultat in policlinica sau mai stiu eu in ce cabinet apartinand sistemului sanitar de stat. Se pare mai degraba ca este foamea de bani, pe deasupra fiind incurajate, din diferite interese, cabinetele particulare, de unde se iau impozite babane la venituri mai mari.
Ce imi doresc este ca Boc, Bazac, Basescu si alti bezmetici sa aiba pensia sau salariul meu, si sa dea boala in ei. Dupa care mai vedem noi coplata.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.