Asanarea pietei Traian

Asanarea pietei Traian

0 53

Domnul George Scripcaru, primarul Brasovului, a declarat, recent, in legatura cu viitorul pietei Traian:
“Acest obiectiv trebuie dezafectat, pentru ca acolo comercintii functioneaza ilegal. Acest lucru se va intampla in perioada urmatoare. O parte a terenului de acolo este domeniul public. Am discutat deja cu comerciantii de acolo si stiu care sunt planurile Primariei. Vom vedea, apoi, cum vom amenaja acea zona.”
Era si timpul sa se termine cu mizeria de acolo, cu harmalaia specifica etniei maronii, cu gunoaiele azvarlite “dupa usa”, imputind zona, cu insusi comertul cam ciudat ce se desfasoara pe acolo, cu una la vedere si alta pe sub tarabe, cu figurile dubioase si devenind amenintatoare in caz ca iti exprimi vreo nemultumire, toate acestea starnind indignarea tuturor locatarilor din imobilele din jur. Si din acestea sunt pe acolo cat cuprinde.
Locul pe care se afla piata de vechituri Traian a fost concesionat firmei Revolut pe 10 ani, actualmente concesionarea nemaifiind valabila
In legatura cu aceasta, viceprimarul Adrian Gabor declara:
“Dupa ce a expirat concesiunea, ei (cele 120 de familii de tigani care isi desfasoara acolo activitatea, nota autorului) s-au angajat sa ridice o cladire, care nu respecta documentatia aprobata. Nu au respectat autorizatia de constructie, nu au certificat de dare in folosinta pentru receptia lucrarilor.”
In context trebuie aratat ca “Liga mestesugarilor si comerciantilor romi” s-a declarat indignata de intentia Primariei de a face ordine in piata Traian si de a dezafecta cladirea ridicata dupa voia tiganilor si nu a documentatiei aprobate, amenintand cu mitinguri de protest.
Se pare ca este dat inca un exemplu cum aceasta etnie nu vrea in ruptul capului sa se incadreze in mersul societatii, asa cum o cere aceasta, si nu cum vor “muschii lor”.
Iar acest soi de comert, care nu respecta legislatia in vigoare, trebuie scos inafara orasului si, daca tiganii vor sa il continue, sa fie obligati sa se incadreze in normele in vigoare.
Si, ca Primaria sa-si arate utilitatea, in aceasta locatie ar putea infiinta un minicomplex sportiv pentru a scoate tinerii din fata televizoarelor si de prin carciumi.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.