Asa-i ca nu stiati de importanta flavonoidele?

Asa-i ca nu stiati de importanta flavonoidele?

0 104

Flavonoidele reprezinta o clasa de compusi naturali intalniti in plante, care functioneaza la nivelul organismului plantelor ca antioxidanti. Acesti compusi sunt, de fapt, o componenta a plantelor care determina culoarea acestora. In plus, ele protejeaza plantele de razele ultraviolete nocive si de paraziti. Acestia ajuta la sinteza de vitamina C in organism. Flavonoidele sunt necesare organismului si datorita faptului ca protejeaza peretii capilarelor si organismul ?mpotriva infectiilor. Deficitul de flavonoide in organism influenteaza ranirea cu usurinta, dupa care este nevoie de un timp indelungat pentru refacerea tesuturilor lezate.


Se cunosc actualmente peste 5000 de feluri de flavonoide, din care cele mai multe sunt flavonoidele rosii, extrase din plantele (fructele) rosii. Unele sunt extrase si din citrice, dar efectul acestora este de sapte ori mai redus decat al flavonoidelor extrase din struguri rosii, mure negre, cirese negre, coacaze negre, soc, porumbe si prune.


Prin efectul flavonoidelor, vitaminele actioneaza mai eficient si sunt mai puternice in actiunea lor. Vitamina C, spre exemplu, ramane in organism 10-12 ore, in loc de 1,5 ore. Sirul efectelor benefice poate continua: previne formarea cariilor dentare, previne aparitia reumatismului, previne, respectiv scade dementa senila, previne aparitia bolii Alzheimer, scade aparitia arteriopatiei si cardiopatiei, a aterosclerozei, scade fragilitatea vaselor de sange. In acelasi timp, are efecte clare, acceptate din punct de vedere medical, asupra nivelului colesterolului din sange, diminuandu-l spre nivelul normal si impiedicandu-l sa se depuna pe peretii arteriali.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.