Arta mozaicala expusa gratis la Brasov

Arta mozaicala expusa gratis la Brasov

0 145

Pasiunea excentrica a avocatului brasovean Nicolae Vrancean impartita si brasovenilori. Desi pana acum are aproape 200 de piese, avocatul isi continua pasiunea prin achiziţia constanta de lucrari din mozaic.
Avocatul Nicolae Vrancean le expune, gratuit, pentru ca brasovenii si turistii sa le poata admira. Ele sunt diseminate sub forma de expoziÅ£ii cu caracter permanent in urmatoarele locuri: in faÅ£a Primariei din Brasov (10 lucrari), in curtea interioara a Primariei – la Casa Casatoriilor (4 lucrari), in curtea Tribunalului din Brasov (23 de lucrari) si, cele mai multe, in curtea propriei locuinÅ£e din comuna Harman – peste 100 de lucrari.
„Am observat ca, in timp ce operatorii de pe piaÅ£a de arta ignora mozaicul, interesul public ii contrazice – spune Nicolae Vrancean. Mozaicul umanizeaza spaÅ£iile reci, le incalzeste, le infrumuseÅ£eaza. La Casa Casatoriilor, sau in curtea Tribunalului din Brasov sau in faÅ£a Primariei, am vazut sute de oameni care se fotografiaza langa mozaicurile expuse, ceea ce inseamna ca ele sunt interesante si plac. De la a placea pana la a cumpara pasul nu e atat de mare”, a declarat Nicolae Vrancean, citat de sfin.ro.
Avocatul brasovean lucreaza numai cu artisti consacraţi sau tineri artisti cu scoala. Printre acestia se numara Marius Necsoi, Radu Ciobanu (sculptor „convertit” la mozaic), Dan Stefan Minea (pictor), Mircea si Tudor Asciu (tata si fiu), Alexandru Truţiu, Andrei Dimeny, Iulia Ciocanel, Simona Cadar, Dan Malureanu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.