Arsenalul din perete

Arsenalul din perete

0 159

Ioan C., din Ucea, se apucase de lucru la casa surorii sale, cu intentia de a o aduce cat mai aproape de standardele europene. In acest scop a trebuit sa darame o parte dintr-un zid, ocazie cu care a descoperit un mic arsenal intre caramizile zidului relativ gros, cum se faceau candva casele. Vazand despre ce este vorba – doua pistoale si ceva munitie la ele – badea Ioan C. a alertat politia fagaraseana, care a sosit imediat la fata locului.
„Agentii s-au deplasat imediat la fata locului, identificand doua pistolete cu butoias si multe cartuse, dintre care 37 de calibru 7,62 mm, patru de calibru 7,92 mm, inscriptionate 1939, 20 de cartuse prinse pe o banda spiralata si trei cartuse de pistolet calibru 9 mm, toate intr-o stare avansata de oxidare”, a declarat purtatorul de cuvant al IJP Brasov, comisarul sef Liviu Naghi.
Armele si munitia au fost ridicate in vederea expertizarii, iar cercetarile sunt continuate de catre politistii din Ucea.
Cine stie cate asemenea mici arsenale sau mici trezorerii – in alte asemenea ocazii cu demolari sau reparatii la case vechi s-au gasit si sume de bani de diferite vechimi, in general din aur – nu ascund batranele ziduri ale unor vechi constructii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.