Armistitiu intre sindicalisti si reprezentantii Ministerului Culturii

Armistitiu intre sindicalisti si reprezentantii Ministerului Culturii

0 106

Federatia Artistilor Interpreti din Romania – FAIR, Uniunea Sindicatelor din Institutiile de Spectacole – USIS si Ministerul Culturii si Cultelor au ajuns la o solutie de compromis pe marginea proiectului de norme metodologice ce reglementeaza aplicarea Legii 353/2007. In urma negocierilor purtate intre Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, si sindicalisti (Dumitru Costin, presedintele BNS, Leonard Paduret, presedintele FAIR, si Ovidiu Jurca, vicepresedinte BNS) cele doua parti au stabilit incheierea unui armistitiu pe o perioada de 30 de zile.
Ministerul Culturii si Cultelor si-a luat angajamentul ca in acest interval de timp sa nu promoveze niciun proiect de norme metodologice care nu are acordul sindicatelor, iar acestea, la randul lor, au decis sa suspende actiunile de protest pe perioada mentionata. Ambele parti vor da astfel timp unei comisii tehnice sa elaboreze un nou proiect de norme care sa fie in concordanta cu legislatia muncii din Romania si din Uniunea Europeana si sa tina cont atat de punctul de vedere al Ministerului cat si de cel al FAIR si USIS.
Din componenta comisiei ce va lucra la noul act normativ vor face parte reprezentanti ai federatiilor sindicale, ai Ministerului Culturii si Cultelor si ai Ministerului Muncii.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.