Armament in trafic

Armament in trafic

0 98

Bodyguardul muresean care a tras cu pistolul zilele trecute in masina unui brasovean, pe undeva pe la Feldioara, este un semn ca reglarile de conturi pentru incidente rutiere se pot rezolva si altfel decat cu injuraturi, scuipati si leviere artizanale. Este si primul caz de acest fel inregistrat de politia brasoveana pe raza judetului, ceea ce ne da oarecare sperante ca nu e pierduta intrecerea cu Capitala unde, cu o luna in urma, se numara al cincilea incident de acest fel de la inceputul anului.


Desigur, transarea unui diferend pe patru roti nu e o metoda recomandata participantilor la trafic. Chiar daca nu sunt letale, arme precum cea folosita de pistolarul din Mures pot face mult rau cel putin uneia din partile implicate in conflict. Dac-ar fi ca toate mitocaniile ce se petrec in fiecare minut pe sosele patriei sa se regleze cu impuscaturi, tara ar intra rapid in criza de munitie. Nici injuratura nu trebuie folosita cu prea mare lejeritate in cazul unei tamponari, sau macar al unei neacordari de prioritate. Oricum, nu inainte de a sti exact ce inaltime are individul din cealalta masina si de cati ani merge la sala. Nu de conducere. De forta.


Desi niciuna din strazile Romaniei nu se bucura de vreun renume bun, exista o sosea cu adevarat rau famata, unde as recomanda cu caldura folosirea armamentului din dotare. Daca exista centura politicii, de unde se racoleaza traseistele cu care poti pune oricand de o alianta contra naturii sau de un referendum cu perversiuni, trebuie ca avem si o sosea a politicii. Cei care o folosesc au toti permise de port-arma, intrucat viata le este permanent amenintata de cate-o spaga sau vreo mita, care nu se uita la culoarea politica inainte de a colizia cu conturile alesilor.


Apetitul pentru indeletnicirile belicoase ale Parlamentului se poate citi in lista de deconturi de la Camera si Senat. Printre miile de nimicuri pe care alesii cheltuiesc pentru uz propriu banii cetateanului, se numara si o instalatie de spalat pistoale.


La cati patrioti se calca pe bombeuri prin Parlament, nu-i de mirare ca oamenii vor sa-si intretina exemplar armamentul din rastel, pentru cazul in care tara le-ar cere sa se jertfeasca pentru ea. Evident, nu mi-as dori ca situatia sa fie chiar atat de grava; as vrea sa cred ca totul tine de inclinatia parlamentarilor catre jocuri nevinovate in timpul programului, gen ruleta ruseasca.


Sau, mai stii, poate ca zvonurile ca referendumul pentru alegeri uninominale este curata sinucidere pentru majoritatea dintre ei nu sunt chiar niste vorbe-n vant.


Numai sa nu le tremure mana.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.