Ardealul este promovat in strainatate de elevii brasoveni

Ardealul este promovat in strainatate de elevii brasoveni

0 74

Orasul nostru se poate mandri cu tinerii pe care ii formeaza ale caror realizari ne ajuta sa credem intr-un viitor mai bun.
Elevii unui liceu de elita, Colegiul National «Andrei Saguna», din orasul nostru au participat la Programul Socrates (Comenius – „Mesures de accompagnement), iar coordonatorii care s-au ocupat de ei au fost reprezentantii Liceului Clasic „Cagnazzi” din Altamura – Bari, Italia.
Brasovenii au fost singurii ardeleni care s-au deplasat pana in Italia cu scopul precis de a promova valorile adevarate la Festivalul Cartii si al Lecturii Tinere (Festival Europeen du Livre et de la Lecture Jeune – FELJEU).
Echipa romaneasca a fost formata din elevii Alexandru Albu, Horatiu Ticau si George Matau si pofesoul coordinator Laura Voinescu. Acestia au participat la acest eveniment alaturi de alte sase echipe din tara. Acestia au prezentat si promovat cultura romaneasca celorlalte echipe internationale venite din tari ca : Polonia, Rusia, Grecia, Cehia, Macedonia, Franta, Suedia si Italia.
Pentru a putea ajunge in Italia, in perioada 7-11 mai, sagunistii si-au pregatit indelung eseurile pentru faza nationala „Mircea Eliade sau fascinatia cunoasterii”.
„In prima zi, fiecare tara invitata si-a prezentat cultura si specificul lor. Noi am prezentat, impreuna cu celelalte echipe, autori ai literaturii romane: Eminescu, Blaga, Bacovia si Stanescu. In urmatoarea zi au fost organizate conferinte si mese rotunde in care s-a dezbatut problema lecturii si necesitatea lecturii, lucrari sustinute in limbile engleza, franceza si italiana. Printre altele, a fost adusa in discutie si necesitatea unui nou canon european, privind lectura. Au mai fost organizate seri de lectura, fiind organizate de asemenea si intalniri cu scriitorii. Au fost invitati de exemplu Dinu Flamand, care a sustinut si o conferinta pe tema lecturii si a contactului viu cu cartea, si Dan Ion Nasta”, a declarat Laura Voinescu, profesorul coordonator al sagunistilor.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.