Arctica se topeste

Arctica se topeste

0 81

Ultimele masuratori din Arctica arata ca temperaturile aerului din acea zona sunt prea ridicate pentru aceasta perioada a anului, si aceasta pentru ca topirile din timpul verii, accelerate mult, au dus la acumularea de caldura in apa. Fenomenul este cunoscut drept „amplificare arctica” si a fost asteptat sa apara abia peste vreo 10 – 15 ani.
In urma cercetarilor efectuate, oamenii de stiinta au ajuns sa detina dovezi irefutabile ca regiunea arctica are un ritm de incalzire mult mai ridicat decat alte zone ale globului, fenomenul avand loc mult mai devreme decat fusese prevazut.
Aceasta descoperire reprezinta un serios semnal de alarma, in sensul ca zonele polare vor ajunge sa fie lipsite de gheata pe timpul verii, ceea ce ar face ca situatia sa fie socotita ca scapata de sub control, insemnand cresterea nivelului apelor si inundarea unor mari suprafete mai joase de pe glob.
Si uite cum omul si-a facut-o si continua sa si-o faca cu mana lui, iar animalele au ajuns sa-l priveasca ciudat, si cu mirare, dar si cu reprosul ca a cam sarit de pe fix.
Bravo noua, oameni buni!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.