Aproape toate corporațiile străine, băgate pe găt românilor de ”aliații” occidentali, aduc...

Aproape toate corporațiile străine, băgate pe găt românilor de ”aliații” occidentali, aduc multă hoție și corupție!

0 114

 Vin cu capitaluri minime, pentru a primi, prin influență și presiuni de ordin politic, resurse și avantaje de zeci sau poate sute de ori mai mari decît investiția lor în țara noastră.
Este dezarmant și năucitor cîți coloniali exploatați și rupți în fund cred despre ei că sînt europeni și că au drepturi.

Economii întregi au fost destabilizate, țări aduse în pragul falimentului, milioane de oameni sărăciți, din cauza manipulărilor pieței, a speculei ordinare și a abuzurilor de poziție dominantă la care s-au dedat marile bănci și corporații în ultimii ani, tocmai pe fondul lipsei de control și de reglementare statală a diferitelor piețe.

Cît privește o altă temă atît de dragă teoreticienilor neo-liberali, privatizarea serviciilor publice, rezultatele au fost mai mult decît concludente în toată lumea, nu doar în România.
Marile corporații care au pus mîna în diferite țări pe serviciile publice, cum ar fi apa și canalul, gazele, electricitatea, transportul, s-au dovedit a fi mult mai corupte și ineficiente decît statele de la care le-au preluat.

Aproape fără excepție, calitatea serviciilor a scăzut, iar prețul lor a crescut simțitor, atitudinea corporațiilor față de clienții lor consumatori, cetățenii diferitelor țări, fiind una de dispreț absolut, așa cum bine au putut constata și românii în ultimii ani, pe pielea lor, atunci cînd au trebuit să suporte abuzurile unor coloși precum Enel, GDF Suez, Apa Nova și alții.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

În condițiile în care, pentru a intra pe piața serviciilor publice, marile corporații cer numeroase subvenții și ajutoare financiare de la puterile statale, apoi acaparează piețe și industrii bazîndu-se strict pe influență politică și corupție.
Deturnează fonduri uriașe care, în loc să fie investite în obiectul lor de activitate, ajung să formeze mari averi private și se aliază în oligopoluri, în dauna celor ce ar trebui să beneficieze de aceste servicii. Până la urmă cetățenii de rând, piața liberă se dovedește a fi o uriașă gogoriță, o minciună cu care se încearcă adormirea celor naivi.

Sursa:România sub jugul exploatatorilor străini

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.