Aproape 90 la suta dintre parinti isi vor copiii studenti

Aproape 90 la suta dintre parinti isi vor copiii studenti

0 52

Toti parintii isi doresc tot ce e mai bun pentru copiii lor, sanatate, un trai bun, fericire si, mai ales, sa aiba parte de o educatie aleasa pentru a putea obtine ce-si doresc in viata.
Potrivit unui studiu dat ieri publicitatii de Centrul Educatia 2000±, raspunsurile la unele intrebari au reconfirmat lucruri deja stiute, precum implicarea mult mai mare a mamelor in educatia copiilor in familie, nivelul de pregatire profesionala dorit pentru copiii lor etc.
Aproape 86% din parintii chestionati isi viseaza copiii cu studii universitare sau postuniversitare.
Acest procent, daca ar fi real, ar insemna ca, in tara noastra, vanzatoarele sau soferii de autobuz sa stie sa dea citate din Shakespeare sau sa rezolve exercitii cu integrale in timp ce-si beau cafeaua inainte de a intra in tura.
Datele statistice arata ca, in Romania, aproximativ 50% din persoanele cu varsta cuprinse intre 20 si 24 de ani sunt cuprinsi intr-o forma de invatamant tertiar.
Referitor la performantele scolare ale copiilor, studiul releva foarte clar indulgenta parintilor, de unde si sperantele de viitor intr-o cariera academica stralucita pentru odraslele lor. Practic, 87% din parinti au declarat ca apreciaza performantele scolare ale copiilor lor, pe care le-au catalogat drept bune si foarte bune.
Si acest studiu – care s-a desfasurat in zece scoli din Bucuresti si judetele Mures, Prahova, Dambovita si Giurgiu si s-a intins pe durata a cinci luni – a confirmat ca mamele sunt mult mai implicate in educatia copiilor, si anume 63% din acestea, fata de numai 23% din tati.
Din pacate, era internetului prin care trec elevii din ziua de astazi a redus considerabil timpul efectiv pe care acestia il aloca pentru doua activitati deosebit de importante: lectura si exercitiile fizice. Conform studiului comentat de ziarul Romania Libera, copiii din ziua de azi aloca intre doua si patru ore pe saptamana pentru citit si poate doar o ora pentru activitati sportive.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.